Haberler

  • 06 Haziran 2014

Habitat Bilişim Akademisi’nin Açılış ile Protokol Töreni Yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Belediyesi ve Microsoft’un ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği Habitat ve Birleşmiş Milletler (BM)’in işbirliği ile organize edilen Sivas Habitat Bilişim Akademisi açılış töreni düzenlendi.

Tören öncesinde KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Vali Vekili Mustafa Aydın, Milletvekili M. Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve beraberindekiler tarafından Habitat Bilişim Akademisi’nin uygulanacağı laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışla birlikte Sivas’ta Bilişim Akademisi Sektörü uygulamaya başladı.

Açılışın ardından Habitat Bilişim Akademisi törenine geçildi. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Milletvekili M. Nursuna Memecan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Eşi Yurdagül Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, Microsoft Orta Doğu, Afrika Bölgesel Planlama Direktörü Dr. Erdem Erkul, Microsoft Türkiye Eğitim ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü  Dr. Anıl Çekiç, YU- EN- Dİ-Pi Özel Sektör Programları Direktörü Hansın Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Ziya Kalkavan ve davetliler katıldı.

 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı teknoloji alanında baş döndürücü gelişmelerin yaşandığını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü;  “ Hepimiz teknolojisi takip etmekte ve ayak uydurmakta güçlük çekiyoruz. 2023 hedeflerinde bizim bilişim sektöründe yer almamız için teknoloji ve bilişim sektörüne yatırımlar yapmamız  lazım” diyerek  akademinin Sivas için hayırlı olmasını temenni etti.

Milletvekili Memecan ise konuşmasında Dedesi Nuri Demirağ’ın dönemin en iyi girişimcilerden ve dönemin teknolojisi olan havacılık ve demiryolunu yapmaya cesaret edebilen bir girişimci olduğunu ifade etti.

Milletvekili Memecan, “ Biz girişimci ruhunun önünü açmalıyız. Daha çok genç girişimciye ve özel sektöre özellikle kadın girişimcilere teknoloji önemli ve güzel fırsatlar sunuyor” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Aydın ise konuşmasında dünyada son çeyrek asırda bilişim ve teknoloji üzerine çok hızlı gelişmelerin olduğunu ifade ederek “Biz üretim ve sanayi hatta, farklı dallarla bir tır ihracat yapıyoruz, diğer tarafta bir çanta ile ihracat yapılıyor, o çanta o tırın çok üzerinde bir değer içeriyor. Kimse kendini küçük görmesin, bende inanıyorum ki buralardan Bill Gates’ler çıkabilir. O farkındalığı ortaya koyabilmemiz için isteyeceğiz,  çalışacağız, mücadele edeceğiz ve tabi karşılığını alacağız” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık ise sadece girişimciler değil, teknoloji üreten bireylerin olması gerektiğini ifade ederek “Üniversitede bütün programlarımız ve hedeflerimiz sadece teknolojisi kullanan değil, teknolojiyi üreten ve bunu da başka ülkelere gönderen insanlar olmak istiyoruz. Eğer mevcut teknoloji ile hareket edersek istenilen hedeflere zor ulaşırız. Yeniliklerle ve biraz önce söylediğim hareket tarzıyla bunu yakalamak çok kolay. Bizde bunun bilincinde hareket ediyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz bu birliktelik ve anlaşma, bu hedeflerimize ulaşmamıza inşallah yardımcı olur. Bundan hiçbir şüphemiz yok” şeklinde konuştu.

 

Microsoft Orta Doğu, Afrika Bölgesel Planlama Direktörü Dr. Erdem Erkul konuşmasında yerel yönetimlerin katkısının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek ” Projelerde en önemli başarı sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün ve kamunun birlikte çalışması. Bize Üniversitemiz gönüllü eğitmenlerle destek verecek. Herşey hayalle başlıyor. Hayal edersek, inanırsak buradan  Bill Gates’lerin çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Microsoft Türkiye Eğitim ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü Dr. Anıl Çekiç, YU- EN- Dİ-Pi Özel Sektör Programları Direktörü Hansın Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Ziya Kalkavan’ın yaptığı konuşmaların ardından Üniversitemizin de içinde yer aldığı proje ortaklarıyla karşılıklı protokol imzalandı.

06

Haziran

2014

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B