Kantin Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Üniversitemiz Vakfı ve Turizm Fakültesi iş birliği ile üniversite kantinleri ile yemekhanelerinde çalışan personele “Fakülte Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallar” konulu hijyen eğitimi verildi.

Üniversitemiz Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek amacıyla kantin personeline Turizm Fakültesi Gıda İşleme Bölümü/Gıda Teknolojisi akademik personeli tarafından hijyen eğitimi verildi.
Öğretim Görevlisi Emre Hastaoğlu tarafından verilen eğitim programında gıda hijyeni, gıda mevzuatı, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanma ve muhafazası, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu ile kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kurallarına dair yasal mevzuat konularında bilgilendirme yapıldı.