• 02 Temmuz 2012

Genç Doktorlarımız Diplomalarını Aldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Kültür Merkezimizde gerçekleşti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende 104 tıbbiyeli diplomasını alarak doktorluğa ilk adımlarını attılar. Rektör Prof. Dökmetaş törende yaptığı konuşmasında, Sivas’ın tarihte büyük bir sağlık merkezi olduğunu söyleyerek “800 yıl önce bir tıp merkezi hâlinde olan ilimizde bugün böylesine önemli bir mezuniyeti yaşamanız ve tıbbiyeliler olarak mesleğe adım atmanız son derece mutlu ve gurur vericidir. Mezun olarak doktorluğa ilk adım atan siz öğrencilerimiz bugün uzun ve zorlu bir maratonun son gününe ulaşmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz." dedi. Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dökmetaş, “Irk, dil, din, cins ayrımı gözetmeden yaratılanı yaratandan ötürü severek, sizden yardım isteyen herkesin yardımına koşacaksınız. Hastalarınızın sırlarını kendi sırlarınız olarak kabul edip onları saklayacaksınız, kimseyle paylaşmayacaksınız” dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise mezun olan öğrencilerin törende bulunan herkes için bir gurur tablosu olduğunu ifade ederek, “Genç meslektaşlarım kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Tıp eğitimi dünyanın en zor ve zahmetli işidir. Bundan sonraki yaşamınızda mutluluğu parada, pulda, şanda, şöhrette aramayın. Mutluluğu bir annenin evladını kurtardığınızdaki sevinç gözyaşlarında, dayanılmaz sancısı olan bir hastanın sancısını dindirdiğinizdeki rahatlıkta arayın. Bilin ki manasız hayatın ne size ne de topluma faydası olur. Bundan sonra sizlere düşen al bayrağımızın dalgalandığı her yerde ülkemize layık olmaktır” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları takdim edildi. Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, fakülte birincisi Büşra Uruk’a, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş fakülte ikincisi Gözde Gürsoy’a, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise fakülte üçüncüsü Kürşat Küçüker’e diplomalarını takdim etti. Ardından diplomasını alan tüm öğrencilerimize Prof. Dr. Erol Sezer tarafından Hipokrat Yemini ettirildi. Öğrenciler daha sonra hep birlikte kep fırlattı.

Fotoğraflar için tıklayınız

Temmuz