Haberler

  • 10 Ağustos 2011

Üniversitemizde Artık Araçlara LPG Sızdırmazlık Raporu Verilecek

LPG'li araçların fenni muayeneleri için gerekli olan LPG Sızdırmazlık Raporu, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından verilmeye başlandı. Konuyla ilgili sorularımızı cevaplayan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Bozkaya belgeyi almak isteyen sürücülerin fakülteye başvurmalarını söyledi.

 LPG sızdırmazlık belgesini veren yetkili kuruluşlar hangileridir?

Sanayi Bakanlığı LPG sızdırmazlık raporu belgesinin verilmesiyle yetkilendirdiği üç kurum vardır. Bunlar sırasıyla, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kurumu,  Makine Mühendisleri Odası (MMO) ve Üniversitelerin Otomotiv Bölümü olan fakültelerdir.

Nasıl müracaat edilmeli?

Araç sahipleri Üniversitemiz bünyesinde bulunan Teknoloji Fakültesi Otomotiv bölümüne araçlarıyla birlikte direkt olarak müracaat edebilirler.

Kimler yararlanabilecek?

LPG’li araç sahipleri, araç ve araç ruhsatlarını getirdikleri takdirde araçlarının sızdırmazlık kontrolü yapabilecektir.

Vatandaşlar ne kadar ücret ödeyecek?

Sızdırmazlık raporu 20.00 TL karşılığında verilmektedir.

Raporun verilme saatleri?

Mesai saatleri arasında (08.00 – 12.00 ile 13.00- 17.00) uygunluk raporu verilecektir.

Hangi donanımlar mevcut?

Sızdırmazlık ölçümleri bölümümüzün atölye binası bitişiğinde yer alan açık alanda, yetkili personelimizin gözetimde LPG Gaz ölçüm detektörü (FG-100S Kimo) cihazı ile yapılmaktadır.

10

Ağustos

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B