• 05 Ağustos 2011

Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, Tv58 Ekranlarından Üniversitemizi Tercih Edecek Öğrencilere Çağrıda Bulundu

Üniversitemiz Tv58 tarafından bir hafta boyunca fakülte dekanlarının katıldığı canlı yayın programlarıyla tanıtıldı. Ana Haber Programına konuk olan Dekanlarımız, fakülte ve bölümlerimiz hakkında Üniversitemizi tercih edecek öğrencilere bilgi verdi. Ana Haber bültenin son konuğu olan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tercih yapacak öğrenciler için Üniversitemizi tanıtıcı bilgi verdi. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının sayılarının arttığını ifade eden Rektör Dökmetaş, öğretim kadromuzda % 20’lik bir artış olduğunun altını çizdi. Tercih yapacak öğrencilere yeni açılan ve gündemde olan bölümler hakkında da bilgi veren Rektör Dökmetaş bu bölümlere tercih yapan öğrencilerin sayılarının giderek arttığını vurguladı. Öğrenciler Sivas ve üniversitemizi neden tercih etsin sorusuna Rektör Dökmetaş “ Sivas kültür ve medeniyet kenti. Sivas’ın ulaşımı kolay, güvenli ve huzurlu. Aynı zamanda ucuz bir kent. Üniversitemizde donanımlı derslikler ve laboratuarlarla öğrencilerimize iyi ve sağlıklı bir eğitim öğretim veriliyor. Büyük ve yeşil bir kampüsümüz var” dedi. Geniş spor tesislerimizden de söz eden Rektör Dökmetaş, öğrencilerin Üniversitemizde her alanda sosyal faaliyet yapabileceklerini söyledi. Yurt sorununun Üniversitemizde giderek azaldığını belirten Rektör Dökmetaş, hayırseverler tarafından son zamanlarda temeli atılan ve atılacak olan yeni yurtlarla birlikte bu sorunun tamamen azalacağını ifade etti. Üniversitemizin çevre illere göre daha çok albenisi olduğunu ifade eden Rektör Dökmetaş, üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize teşekkür ederek, tüm öğrencilere eğitimlerini alacakları yerlerde mutlu ve huzur dolu günler geçirmeleri temennisinde bulundu.

Ağustos