• 01 Ağustos 2011

Sivas Polis Meslek Yüksekokulunun Açılışı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in katılımıyla gerçekleşti

Afgan Polis adaylarının Türkiye'de eğitilmesi amacıyla Türkiye, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin katkılarıyla Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilecek olan polis eğitim programı ile yüksekokulun hizmet binasının açılışı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de katılımıyla 28. 07.2011 tarihinde  gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ın da katıldığı törende konuşan Bakan İdris Naim Şahin terörü dünyanın ortak tehdit olarak kabul ettiğini söyledi. Terörün bireysel olarak önlenemeyeceğini vurgulayarak, "Terörizm dünyanın ortak tehdit olarak kabul ettiği en tehlikeli suç türüdür. Artık hepimiz terörün ve sınırı aşan suçların bireysel olarak önlenemeyeceğini biliyoruz. Terörizm ve organize suçlarla ilgili tehlikelerle mücadelede ikili iş birliğinin önemli olduğunu biliyoruz ve bu kapsamda iş birliği anlaşmaları da yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. Vali Ali Kolat ise Polis Meslek Yüksekokulunun Sivas’ta hizmet açılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek Afgan polislere eğitimlerinde başarılar diledi.

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu açılışında Japonya Ulusal Polisi Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Shunichi Kuryu, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Francis Ricciardone, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ın yaptıkları konuşmaların ardından, Bakan İdris Naim Şahin ve beraberindekiler Sivas Polis Meslek Yüksekokulunu gezdi

Ağustos