• 11 Temmuz 2011

Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek kutladı

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr.  Recep Toparlı ve Edebiyat  Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilâl Yücel yeni kurulan 61. Hükümette Milli Savunma Bakanı olan Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek kutladılar. Rektör Prof. Dökmetaş “Sivas’tan bir hemşerimizin bakan olarak Bakanlar Kurulu’nda bulunması, Milli Savunma Bakanlığı gibi bir makamda olması, Milli Güvenlik Kurulu’nun içinde olması ve engin tecrübesi, deneyimi takdire şayandır. Sayın İsmet Yılmaz’ın geçmişte Ulaştırma Bakanlığında yapmış olduğu çalışmalar, kısa süre ile Ulaştırma Bakanı olması, ardından Kültür Bakanlığında müsteşarlık görevlerinde bulunması ile Sivas’a büyük katkıları olmuştur. Sayın İsmet Yılmaz Bey’in Milli Savunma Bakanlığında çok başarılı çalışmalara imza atacağından eminim. Engin tecrübeleri, insan sevdalılığı, Sivas sevdalılığı, her şeyden önemlisi ülke sevdalılığının olduğunu biliyorum. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın Üniversitemizle Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan Nano Teknoloji Merkezimizin daha önceden Aselsan ile yapılan çalışmalarda ortak projeye desteklerini bekliyoruz.  Bunun yanı sıra Üniversitemizin sorunları ile Sayın Bakanımızın yakından ilgilendiğini biliyorum, bundan sonra da ilgileneceğinden eminim. Sayın Bakanımızın Sivas ve Üniversitemize faydalı olacağını düşünüyorum. Buradan Sayın Bakanımızı ve diğer Bakanlarımızı kutluyor, ülkemize ve Sivas’a hayırlı olmasını diyorum” dedi.

Temmuz