• 07 Temmuz 2011

Öğrenciler Eğitim Fakültemiz Müzik Bölümüne Girmek İçin Yeteneklerini Sergiliyorlar

YGS giriş sınavlarının tamamlanmasının ardından öğrenciler Güzel Sanatlar alanlarında tercih ettikleri bölümlere girebilmek için ter döküyorlar. 13 Haziran’da başlayan kayıtlara müracaat eden öğrenciler 4-7 Temmuz arasında yapılan sınavlarda yeteneklerini sergiliyorlar. Aileleri tarafından yalnız bırakılmayan öğrenciler kendileri için Üniversitemiz tarafından tahsis edilen şemsiyeler altından kullandıkları enstrümanlarla prova yaparak sınavı geçebilmek için çalışıyorlar.

Müzik Ana Bilim Dalı için 330 öğrencinin başvurduğu sınavlarda toplam 30 öğrenci alınacak. İki eleme sonucu alınan yetenek sınavlarında sınavı geçen öğrenciler kesin kayıtlarını ise Eylül’ün ilk haftası yaptırabilecek. Eğitim Fakültesi Resim Bölümü için ise başvurularını yapan öğrencilerin sınavları 8 Temmuz’da yapılacak. Kazanan öğrencilerin kesin kayıtları Eylül’ün ilk haftası yapılacak. Resim bölümüne de 30 öğrenci alınacak.

Temmuz