Haberler

  • 04 Temmuz 2011

Ulaştırma Bakanımız Sayın Habip Soluk Tıp Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 30. 06. 2001 tarihinde Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Ulaştırma Bakanımız Sayın Mehmet Habip Soluk, Vali Ali Kolat, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Jandarma Alay Komutanı J. K. Albay Murat Arslan, Üniversitemiz Kurucularından iş adamı Şefik Sümbüloğlu, fakülte dekanları, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri yakınları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Bakan Soluk, kendisinin törene bir veli olarak katıldığını belirtti. Bakan Soluk, "Gençlerimiz bugün uzun zorlu bir maratonun son gününe ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Biz velilere ve öğretim üyelerine de bu haklı gururu yaşamak düşüyor" dedi. Dün çatal, kaşık tutmayı öğrettikleri çocuklarının, bugün neşter tutmaya hazır olduklarını belirten Bakan Soluk, "Şimdiye kadar mezun olmak için çaba sarf ettiniz. Bu mezuniyet sizin için önemli bir hedefti. Bugün hedefinize ulaştınız. Hepinizi yürekten kutluyorum. Ülkemize ve tüm insanlığa faydalı olmanız için bu mezuniyet bir başlangıçtır. Seçtiğiniz meslek diğer mesleklerden ayrı bir öneme sahiptir. Sizler en kutsal varlık olan insana şifa dağıtacak ve hizmet edeceksiniz. Sizler yaşam tarzınızı belirleyen kutsal bir yolculuğa çıkmış bulunuyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin sizlere ihtiyacı var. Sizler ülkemize her yönüyle faydalı olma potansiyeline sahipsiniz. Daha müreffeh bir Türkiye'de, daha iyi bir dünyada yaşamak siz gençlerin elindedir. Bahtınızda, yolunuzda açık olsun" dedi. Vali Ali Kolat ise konuşmasında Sivas olarak sağlık açısından sıkıntı yaşamadıklarını ancak genç ve dinamik doktorlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Hasta sayısına göre doktor sayısının az olduğunu belirten Vali Kolat çekilen kurada daha fazla doktorun görev yapmasını temenni etti. Sivas’ın sağlık alanındaki çalışmalarından bahseden Vali Kolat, öğrencilere her türlü desteğin verildiği belirtti. Vali Ali Kolat mezun olan genç doktorları ve ailelerini kutlayarak hayatlarında başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese tekrar teşekkür etti. Cumhuriyet Üniversitesinde ilk kurulan fakültelerden birinin Tıp Fakültesi olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dökmetaş, bugüne kadar binlerce genç doktorun mezun ettiklerini ve ülkenin her bölgesine gönderdiklerini belirtti. Öğrencilerimizin öğretim üyelerinden aldıkları bilgileri insanımızın hizmetinde kullandıklarını ifade eden Rektör Prof. Dökmetaş şöyle devam etti. “Dil, din, cins, mezhep ayrımı gözetmediler. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiler ve bu vazife benim temel görevimdir, dediler. Ben gençlerle öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Öğretim üyelerimizle gurur duyuyorum. Onlara teşekkür ediyorum, her an öğrencilerimizle birlikte oldular” dedi. Anne ve babaları tebrik eden Rektör Prof. Dökmetaş onları da kutlayarak teşekkür etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise doktor olan öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, kutsal bir mesleği icra edeceklerini söyledi. Köylüoğlu, "Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Tıp eğitimi dünyanın en zor ve zahmetli eğitimidir. Size son nasihatim bundan sonraki yaşantınızda mutluluğu parada, şöhrette aramayın. Mutluluğu hayatını kurtaracağınız bir hastanın tedavisinde, sancılarını dindirdiğiniz bir hastanın gözlerinde, sağlığına kavuşturduğunuz bir hastanın saatler süren ameliyatında akıttığınız terde arayın. " dedi. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi. Öğrencilerin diplomaları, Bakan Soluk, Vali Ali Kolat, Rektör Prof. Dökmetaş, İş Adamı Şefik Sümbüloğlu tarafından ödülleri ve onurluklarıyla birlikte verildi. Tıp Fakültesi'nin 2010-2011 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde 118 öğrenci diplomasını alarak doktorluğa ilk adımları attılar

04

Temmuz

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B