• 01 Temmuz 2011

Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Doğal Üretime Hazır

Üniversitemiz Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı bünyesinde kurulan uygulama serasında doğal ürün üretim yapılacak. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümünde, Organik Tarım Programı öğrencilerinin teorik bilgilerini güçlendirmek ve ürün yetiştiriciliğini uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla örnek bir sera oluşturuldu. Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO eski müdürü Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan’ın çalışmalarını başlattığı ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu’nun girişimleri ile Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İbrahim Tuğkan Şeker, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Servet Okur ve Öğr. Gör. Uğur Tutar kontrolünde yürütülen çalışmalarda sentetik gübreler kullanılmadan doğal ürünler yetiştirilecek. Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu, seranın öğretime destek olmanın yanında yöreye örnek teşkil edeceğini ifade etti. Serada yaklaşık bir ay sonra üretime başlanması bekleniyor.

Temmuz