Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Gıda Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Dünya Gıda Günü Paneli düzenlendi.
SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, Sivas Ticaret Borsası (STB) Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven, “Gıda Günü kutlu olsun. Ülkemizde bilindiği üzere israf oldukça fazla. Bir yanda yerkürede açlıktan ölen insanlar, bir yanda israf edilen tonlarca gıda var. Gıda israfının önüne geçmeliyiz. Ben bu vesile ile programında hazırlanmasında emeği olan Prof. Dr. Özlem Pelin Can, Dr. Öğr. Üyesi Emre Hastaoğlu’na ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.
Konuşmanın ardından 3 oturumda gerçekleştirilecek olan panelin ilk oturumuna geçildi. Başkanlığını Prof. Dr. Özlem Pelin Can’ın yaptığı 1’inci oturuma konuşmacı olarak Sivas İl Gıda ve Yem Şube Müdürü Seda Türkkaş katıldı.
Program sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven, STB Başkanı Hastaoğlu’na plaket verdi.
Ekim
2021