• 21 Haziran 2011

CÜSK Tarihinde İlk Kez Alt Yapı Müsabakalarına Katıldı.

Sivas Süper Amatör Lig’de mücadele eden Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü tarihinde ilk kez olmak üzere futbolda U-13 alt yapı müsabakalarına katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CÜSK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çimen “Alt yapı müsabakalarına katılmaktaki amaçlarımızı şu şekilde sıralamak mümkündür. Öncelikle A Takımımızın süper ligde tescil edilmesini sağladık. Sonrasında yerleşke alanında bulunan ve ağırlıklı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koleji ve Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulunda futbol oynamak isteyen çocuklara sahip çıkarak onların kendilerini göstermelerini sağladık. Belki de en önemli olarak da kulübümüzün geleceğine yatırımlar yaparak, Sivas ve Türk Futboluna yeni yıldızlar kazandırmanın projelerini oluşturduk. Örneğin U-13 Futbol takımımızda forma giyen Kaan ve Batuhan Keküç isimli ikiz kardeşler, A Takımında oynayan ve Sivas’ta herkesin beğenisini kazanan ve aynı zamanda Üniversitede öğrencilerimiz olan Mahmut ve Gürsel Öztürk ikiz kardeşlerin tahtına aday gösterilecek bir performans göstermişlerdir. U-13 futbol takımı sınırlı kadrosuna rağmen ligdeki tüm müsabakalara katılarak, centilmence mücadele etmiş ve 7 takımlı ligde 3 puan alarak ligi 5. sırada tamamlamıştır. Takımımızı çalıştıran ve aynı zamanda A Takımı Futbolcusu olan öğrencimiz Recep Bıçakcı’ya, her türlü emeğini esirgemeyen Genel Kaptanımız Çetin Irmak’a, futbolcularımıza ve ilgi gösteren tüm velilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haziran