Haberler

  • 02 Temmuz 2021

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Anadolu Üniversiteler Birliğini Evinde Ağırladı

 

Bundan kısa bir süre önce Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesinin ev sahipliğinde 9 rektör bir araya gelmişti. Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi,  Yozgat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi bir araya gelerek “Anadolu Üniversiteler Birliği”ni kurmuştu.

 

Birlik, Rektörlerin aldığı kararlar çerçevesinde Üniversitelerin ön plana çıktıkları alanla ilgili toplantılar yapıyor. Üniversitemizin Erasmus kapsamında başarısından ötürü, 01.07.2021 tarihli Erasmus konulu toplantı Üniversitemizin senato salonunda gerçekleştirildi.

 

Bu kapsamda kurumumuz Erasmus alanında bilgi ve tecrübelerini birlik üyelerine aktardı. Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler ve 10 üniversitenin Erasmus Koordinatörleri ve temsilcileri katıldı. 

 

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “1974 yılında kurulan bir üniversiteyiz ve 47. yılı bitirdik. Üniversitemiz, Türkiye’deki en büyük yerleşkeye sahip birkaç üniversiteden birisidir. Hemen hemen bütün fakültelere sahip olan; ilçelerinde de birçok yüksekokulu, meslek yüksekokulları barındıran bir üniversiteyiz. Bundan kısa bir süre önce Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesinin ev sahipliğinde 9 rektör bir araya gelmiştik: Erciyes, Abdullah Gül, Kayseri, Yozgat, Erzincan, Amasya ve Tokat. Sivas’ta da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak iki üniversite bir araya gelip “Anadolu Üniversiteler Birliği”ni kurmuştuk. En son birliğe Nevşehir Üniversitesi de katıldı. Bir iki tane daha üniversitenin katılım durumu var. Böylece 10-12 üniversitenin ortaklığıyla bir birlik oluşturmuş oluyoruz. Rektör hocalarımızla bir araya geldiğimizde, bu birlikte neler yapılacağını konuşurken özellikle tecrübe paylaşımının önemli olduğunu söylemiştik.  Hangi üniversite hangi konuda daha iyiyse oraya diğer üniversitelerden elemanlarımızı, arkadaşlarımızı gönderelim.  Böylece o üniversite o başarıyı nasıl elde etmiş? Bunu görelim istemiştik. Biliyorsunuz ki bu toplantı Tokat’ta yapıldı. Daha sonra Kayseri’de iki gün süren toplantılar yapıldı. Yozgat’ta da bir toplantı yaptık. Şu anda da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bu toplantıyı yapmaya devam ediyoruz.” dedi. 

 

Son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Erasmus noktasında oldukça iyi bir durumdayız. Diğer birçok alanda yine böyle ama Erasmus ’ta Türkiye üniversiteleri içinde 2019 yılında 1. sıradaydık. Onun ardından 3. sırada olduk. Bu tecrübemizi diğer üniversitelerle de paylaşalım istedik. Bunun için sizleri buraya davet ettik. Katılımınızdan dolayı ben teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ardından konuşan Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, köklü bir üniversitedir. 47 yıllık geçmişiyle çok güzel bir altyapı inşa edilmiş. Biz de bu altyapılarda çalıştık. Kayseri’deki ziyaretlerimiz esnasında şunu gördüm ki; hocalar, akademisyenler veya bazı alanlardaki çalışanlar birbirlerinin telefonlarını alıp iletişime başladılar. Böylelikle ilk adımlar atılmış oldu. Biz rektörler olarak bunun ilk adımını attık. Esas çalışacak olan ekipler iş birliği yaparak, güzel bir uygulamayı ortaya çıkaracak olan sizlersiniz. Sizlerden ricamız; bu ilk adımlar atıldıktan sonra çalışma gruplarının oluşturulmasıdır. Prof. Dr. Alim Yıldız’ın da dediği gibi, güzel uygulamalar birlikte geliştirilmesi için olan deneyimlerin diğer üniversitelere aktarılması anlamında sizlerin çalışmaları, katkıları çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

 

Erasmus Koordinatörümüz Prof. Dr. Ali Aksu ise “Erasmus, Mevlana, Farabi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün hepsini Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanlığı altında birleştirmekle işe başladık. Belli bir süre Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanlığı rektör yardımcımıza bağlıydı. Ama baktığımızda işlerin daha geç işlemesi söz konusu oldu, o açıdan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ile görüştük, durumu izah ettik ve işlemlerin çok hızlı bir şekilde tamamlanması için doğrudan çalıştık. Sizlerin de bildiği üzere hibe imzalaması dışındaki ulusal ajansın tanıdığı imza yetkisini Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bize devretti. Gerçekten de bu noktada Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a çok teşekkür ediyorum.” diyerek katılımcılara sunum eşliğinde işleyiş hakkında bildiler verdi.

 

Katılımcılar son olarak Cumhuriyet Teknokent'i, Solucan Gübresi Üretim Tesisini, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi, Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hasbahçe ve üniversite yerleşkesini gezdiler.

02

Temmuz

2021

Haberler