• 14 Haziran 2011

Yıldızeli’nde Yurt ve Etüt Merkezinin Temelleri Atıldı.

Mermercilik sektöründe faaliyet gösteren Emmioğlu Mermer Fabrikası yönetimi, babalarının hayalini gerçekleştirerek Yıldızeli’ne Öğrenci Yurdu ve Etüt Merkezi yaptıracak. İlçede eğitim alanında önemli bir eksiği giderecek olan yurt ve etüt merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Yıldızeli İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, İlçe Belediye Başkanı Selim Baş, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, Emmioğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emmioğlu ve Genel Müdür Musa Emmioğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Sivas Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş eğitime yapılan desteklerin öneminden söz ettiler. Sivas ve Üniversitemize son zamanlarda hayırseverler tarafından desteklerin çığ gibi arttığını belirten Başkan Ürgüp ve Rektör Dökmetaş Emmioğlu Mermer yöneticilerine yapılan desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Genel Müdür Musa Emmioğlu ise, "Yıllardır düşündüğümüz, hayal ettiğimiz ve 'acaba olur mu?' dediğimiz bir ideali gerçekleştirmek üzere bir araya geldik" dedi. Yıldızeli ilçesinde ilkokul öğrencilerinin etüt merkezine ve yüksekokulda okuyan kızların da yurda ihtiyaç duyduklarını öğrenerek kolları sıvadıklarını belirten Emmioğlu, "Babamız Seyfullah Emmioğlu ve aile meclisinin de isteğiyle bu eserin projelerini çizdirdik. Etüt merkezinde 300 öğrenci eğitim alacak. 120 yüksek öğrenim öğrencisi kızımız da 24 saat sıcak su, 3 öğün yemek verilecek olan ve etüt sınıfları ile konferans salonları bulunan modern bir yapıya sahip olacaklar" dedi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Şahin'in duası ile birlikte protokol tarafından butona basılarak yurt ve etüt merkezinin temelleri atıldı. Toplam 1,5 milyon lira harcanarak yapılması planlanan yurt ve etüt merkezinin, oturum alanı 730 metrekare olup, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam kapalı alan 2858 metrekare olacak. Etüt merkezi ve yurdun 2011-2012 eğitim öğretim yılı başında hizmete açılması hedefleniyor.

Haziran