• 14 Haziran 2011

Eğitim Fakültemizde Mezuniyet Sevinci Yaşandı

2010-2011 Eğitim Öğretim yılının sona erdiği Üniversitemizde fakülte ve yüksekokullarda mezuniyet törenleri son hızla devam ediyor. Eğitim Fakültesi öğrencileri de mezuniyet coşkusunu yaşadı. 13. 06. 2011 tarihinde Kültür Merkezinde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Sivas Baro Başkanı Avukat Sinan Ata, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Tören öncesinde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dilek Moğulbay şefliğinde küçük bir konser verildi. Konserin ardından konuşan Rektör Prof.  Dökmetaş, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna değinerek anne ve babalara çocuklarının eğitimleri boyunca gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Cumhuriyet Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Rektör Dökmetaş, “Sivaslı olmak, Sivas’ta bulunmak bir ayrıcalık. Eğitim Fakültesi varlığıyla gurur duyduğumuz ve birçok alanda başarılı olan bir fakültemiz. Bilimsel etkinliklerde daha çok öne çıkan bir fakültemiz. Eğitim Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz gittikleri yerde öğretim üyelerinin kendilerine vermiş olduğu bilgilerle kendi becerilerini üst üste koyup daha iyi, daha bilgili nesiller yetiştirmeye çalışacaklar” şeklinde konuştu. Prof. Dökmetaş mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılarının artarak devam etmesini temenni etti. Dekan Prof. Dr. Ayhan Öztürk ise, öğrencilere Devletinize, Türkçenize, neslinize sahip çıkın tavsiyesinde bulundu. Dekan Öztürk “Yaşayacağınız güçlükler karşınızda çaresiz değilsiniz. Çünkü çare sizsiniz. Üstelik Cumhuriyet Üniversitelisiniz” şeklinde konuştu. Prof. Öztürk öğretim üyelerine verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ederek mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Fakülte birincisi Ceren Rende’nin fakülte yaş kütüğüne isimliğini çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Baro başkanı Sinan Ata, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Mezun olan öğrencilere altın hediye edildi.

Haziran