• 13 Haziran 2011

Diş Hekimliği Fakültemiz 10. Dönem Mezunlarını Verdi

Diş Hekimliği Fakültesinde 10. dönem mezuniyet coşkusu yaşandı. 10.06.2011 tarihinde Kültür Merkezinde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı ile Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Sağlık İl Müdürü Vakkas Özmercan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Sivas’ımızın ve Üniversitemizin tarihini anlattı. Son bir yılda Üniversitemize yapılmış yatırımlar ve hayırsever vatandaşların yaptığı eserler hakkında bilgi veren Rektör Dökmetaş, “Artık Sivas’a bir üniversite değil iki-üç üniversite bekliyoruz” dedi. Sivas’ın tarihte bilim ve ilim yuvası olduğunu belirten Prof. Dökmetaş, Diş Hekimliği Fakültesinin öneminden bahsetti. Öğrencilerimizin ailelerine şükranlarını sunan Prof. Dökmetaş, “Çocuklarınızı başınızın üstünde tuttunuz. Yemediniz yedirdiniz. Giymediniz giydirdiniz. Bizler ise eğitimlerini vererek başımızın üstünde tuttuk. Öğretim üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Öğrencilerin eğitimlerini üstlendiler ve en iyi kalitede eğitim verdiler. Genç diş hekimlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir ise fakülte hakkında bilgi verdi. Fakültemizin ülke genelindeki yerinin mübalağasız ilk onun içinde olduğunu belirten Prof. Özdemir, “Diş Hekimi duayenlerinin deyişlerine göre ilk beşlerdeyiz. Daha dinamik ve heyecanlı bir ekibe sahibiz. Teknik ve bilimsel olarak araştırma yapabilecek durumdayız. Ülke genelinde iyi yerdeyiz. Bugüne kadar 236 hekimi ülke genelinde hizmete gönderdik. Guruluyuz emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Konser dinletisinin ardından mezun olan 10. Dönem öğrencilerine diplomaları verildi. Öğrencilerin diplomalarını Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı. Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Sağlık İl Müdürü Vakkas Özmercan, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri tarafından verildi.

Haziran