• 10 Haziran 2011

Rektör Dökmetaş STSO Başkanı Yıldırım’la Teknokent ile İlgili Toplantıda Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Teknokent yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve Cumhuriyet TEKNOKENT Genel Müdürü Doç. Dr. Burhan Selçuk, Genel Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Murat Tonus, Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı Ticaret Sanayi Odasını ziyaret etti. Rektör Dökmetaş, 1 Mart 2011 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Teknokent hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, “Teknokent açıldı. 26 ofisten 16 ofisi kiracılarımıza verdik. Hizmetlerimiz başladı. Sivas insanının beklediği Üniversite ile şehir birleşmesi, beraber projeler yapılması, birlikteliğin sağlanmasıdır. Sanayicinin ise beklentisi; Üniversite bize ne katacak? Üniversite, sanayici ile el ele vermiyorsa, projeler geliştirmiyorsa görevini yapmamış demektir. Asli görevimiz sanayici ile birlikte el ele vererek, sanayinin gelişmesini sağlamaktır. Sanayicinin ise Üniversiteye destek vermesi gerekiyor. Teknokentimizdeki ofisleri kiralayarak öğretim üyelerimizle beraber projeler geliştirmesi gerekiyor.” dedi. Osman Yıldırım ise dünyada gelişmenin ve üniversite-sanayi iş birliğinin ana merkezlerinden birinin teknoparklar olduğunu söyledi. Sivas sanayisinin ve bölgenin gelişimi açısından büyük önem taşıyan Teknokentin yatırımcılara çok önemli avantajlar sağladığına dikkat çeken Yıldırım, “Tüm yatırımcı hemşerilerimizi Teknokentte yerlerini almaya davet ediyorum” dedi. Yıldırım, “Üniversitemizde son zamanlarda güzel gelişmeler oluyor. Bizim çok önemsediğimiz ve Oda olarak ortak olduğumuz Teknokent ile ilgili son noktaya gelindi. 26 işyerinin 16 tanesi kiralandı. Kalan 10 büromuz var. Ar-Ge'si olan gelecekle ilgili düşünceleri olan müteşebbislerimizin, sanayicilerimizin yurt içi ve yurtdışındaki hemşerilerimizin bunu değerlendirmesini istiyoruz. Yapılan Ar-Ge çalışmalarında birtakım vergi muafiyetleri olduğu gibi, bizim yıllardır arzu ettiğimiz üniversite-sanayi iş birliğinin somut bir göstergesidir.” diye konuştu.

Haziran