• 07 Haziran 2011

Mühendislik Fakültemizde Mezuniyet Coşkusu

Mezuniyet törenlerinin başladığı bu günlerde mezuniyet coşkusunu yaşayan bir diğer fakültemiz ise Mühendislik Fakültesi oldu. 06. 06. 2011 tarihinde Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, diğer fakülte dekanları, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş öğrencilerimizin zor şartlar altında öğrencilik yaptıklarını vurgulayarak kendinden önceki gruplara nazaran daha şanslı olduklarını söyledi. 2 yıl öncesinde üniversitemizde 2000 öğrencinin yurtlarda barındığını söyleyen Rektör Dökmetaş, şu anda bu sayının 4000’ü bulduğunu ifade etti. Rektör Dökmetaş önümüzdeki günlerde hayırseverlerin ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan yurtlarla beraber toplam 7000 öğrencimizin barınma imkânı bulacağını söyledi. Geleceğin bugünlerden çok daha iyi olacağını söyleyen Rektör Dökmetaş öğrencilerimizin anne ve babaları başta olmak üzere öğretim üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökçe ise fakülte hakkında bilgi verdi. İki yüzü aşkın akademik ve idari personelle eğitim öğretime hizmet verdiklerini belirten Prof. Gökçe mezun olan öğrencilerle gurur duyduklarını belirterek hayatlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne Rektör Prof. Dökmetaş, Dekan Prof. Gökçe ve öğretim üyeleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Haziran