Haberler

  • 08 Mart 2021

SCÜ’den Çevrim İçi Protokol

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO ile ASSİSTT (Türk Telekom) Çağrı Merkezi arasında protokol imzalandı.

 

Çevrim içi gerçekleştirilen imza törenine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO (CSBMYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Derya Fatma Biçer, ASSİSTT Genel Müdürü Haktan Saran, Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi ile CSBMYO Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Yasin katıldı.

 

Protokol kapsamında; Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri programından mezun olan/olacak öğrencilerimizin istihdamı değerlendirilecek. ASSİSTT yönetiminden; konferans, deneyim paylaşımı vb. konularda destek alınabilecek. Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri öğrencilerine staj ve yarı/tam zamanlı çalışma olanakları sağlanacak. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve ASSİSTT arasında ortak projeler yürütülecek.

 

Rektör Yıldız protokol kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi.

 

“Hem üniversitemiz hem diğer üniversiteler için örnek bir çalışma.” diyen Rektör Yıldız konuşmasını, “Mühendislikte de diğer fakültelerde de görüyoruz. Örneğin diplomayı alıyor öğrencimiz bir işe başladığı zaman iş yerinden şu söyleniyor; bunlar mühendislik bitirmiş ama mühendislik bilmiyorlar. Biz de bundan dolayı dedik ki 4 yıllık fakültelerimizde 7+1, 2 yıllık MYO’larda da 3+1 sistemine geçelim. Öğrencimiz teorik dersleri aldıktan sonra işin pratiğini iş yerinde öğrensin diye başlamıştık. Tabi bu salgın pek çok şeyi engelledi. Birkaç yıl önce başlamamız gereken şeylere yeni yeni başlayabiliyoruz.” sözleriyle sürdürdü.

 

Rektör Yıldız; “Şu anda yaptığımız protokol de bu açıdan önemli. Birkaç MYO ve fakültemizde de bunu uygulamaya başladık. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Ülkemiz açısından da nitelikli iş gücü açısından da önemli bir çalışma olacak. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yasin Bey’e ve müdürümüz Derya Hanım’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

CSBMYO Müdürü Dr. Biçer ise, “Öğrencilerimizin istihdam edilmesi bizim için çok önemli. Biz ara eleman yetiştiriyoruz ama emin olun nitelikli ara eleman yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Sayın rektörümüzün öncülüğünde 3+1 sistemine geçtik Öğrencileri maksimum düzeyde uygulamalı eğitim vermeye çalışıyoruz ama iş dünyasının da bu noktada desteğine çok muhtacız. 3+1 sistemi ilk biz yaptık, bundan sonra da benzer çalışmalar yapmaya başladılar ama pilot okul olmamız hasebiyle bizim biraz daha kendimizi parlatmamız gerekiyor. Bu projenin faydalarını ve katma değerini Sivas piyasasında hissettirmemiz gerekiyor. Biz öğrencilerimiz için ciddi anlamda verim sağlayacağını düşünüyoruz, öğrencilerimizin de size katma değer yaratacağını düşünüyoruz. Umarım her iki taraf için de hayırlısı olur.” şeklinde konuştu.

 

 

Genel Müdür Saran da, “Bizim için çok heyecanlı bir protokol. Kısmet olursa bu üçünü üniversitemiz olacak. Bizim için anlamı ve önemi çok yüksek. Gelişmiş insan kaynaklarımıza sizin gibi bu konuya yatırım yapan üniversitelerden sağlıyoruz. İnşallah bizim açımızdan da çok verimli olacak. Umarım bu arkadaşlara hem eğitim veririz hem de bu eğitim sonunda da istihdam etme şansını buluruz. Sağ olun siz de yardımcı oldunuz, destek verdiniz. Sayenizde böyle bir anlaşmaya da imza atıyoruz.”

 

 

08

Mart

2021

Haberler