• 26 Mayıs 2011

Diyabet, Obezite, Kanser İlişkisi ve Risk Yönetimi Anlatıldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. H. Sebila Dökmetaş ve Uzman Dr. M. Fatih Kılınç tarafından Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde verilen konferansa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları ile öğretim üyeleri katıldı. Programda konuşan Rektör Dökmetaş, Üniversitelerin önemli özelliklerinden birisinin bilimsel etkinler ve hizmet içi eğitim olduğunu söyledi. Güncel sağlık sorunlarının ele alınacağı konferansa ilişkin olarak ise bu konularda Sağlık Bakanlığının çok güzel çalışmaları olduğunu ve bunlardan en önemlisinin dumansız hava sahası projesi olduğunu dile getiren Dökmetaş, Sağlık Bakanlığının diğer çalışmalarından birinin de obezite ile mücadele olduğunu dile getirdi. Konferansında Prof. Dr. Sebila Dökmetaş ise diyabetin körlük, inme, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığa neden olduğunun altını çizdi. Diyabete bağlı ölümlerin giderek arttığını açıklayan Dökmetaş, dünyada her bir dakikada altı insanın diyabetten dolayı öldüğü gerçeğini hatırlattı. Tıp Fakültesi Endokrinoloji Metabolizma Bilim Dalı öğretim elemanı Uzman Dr. M. Fatih Kılınç ise çocuk diyabeti ve obezite hakkında bilgi vererek egzersiz için önerilerde bulundu. Egzersizin her yaş için geç olmadığını belirten Kılınç, erken ölümleri yarı yarıya azatlığını ifade etti. Konferansın sonunda konukların sorularını cevaplayan Prof. Dr. H. Sebila Dökmetaş ve Uzman Dr. M. Fatih Kılınç’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meftuni Yekeler tarafından onurluk verildi.