• 15 Mart 2010

YÜZÜCÜLERİMİZ ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Üniversitemizde   düzenlenen  Garanti  Bilim  Olimpiyatları  Yüzme  müsabakaları  sırasında  yarışı   bırakarak  boğulma  tehlikesi  geçiren  arkadaşını kurtaran  BESYO öğrencimiz  Ayhan Tuzlalı  ve yarışta  Kurtardığı  Osman  Yaraş isimli  Öğrencimize, Rektörlük  Senato  salonunda  düzenlenen  basın  toplantısıyla  teşekkür   belgesi  verildi. Üniversitemiz  Rektörü  Prof. Dr.İlyas  Dökmetaş basın toplantısında, Spor'un  kurallara  uyarak centilmence  yapılması gerektiğini vurgulayarak, öğrencimiz   Ayhan Tuzlalı'nın  yarıştan  ayrılarak, arkadaşını  kurtarmasının  takdire  şayan  bir  durum  olduğunu ifade etti. Rektörümüz  Prof.Dr. Dökmetaş, BESYO  öğretim  görevlimiz  Mahmut  Karakollukçu'ya da  derslerde  verdiği  başarılı  eğitimden  dolayı  teşekkür etti. Beden Eğitimi  ve  Spor  Yüksekokulu  Müdürümüz  Prof.Dr.Mehmet  Çimen  ise, FAİR  PLAY’in Türkiye'de, sporda  az  yaşanan  bir  gelişme  olduğunu  vurgulayarak, FAİR  PLAY ödülüne  Türkiye'nin  uzun  zamandan  beri  hasret  kaldığını belirtti.

FAİR  PLAY  ÖDÜLÜ  İÇİN  BAŞVURU  YAPILDI

Ayhan Tuzlalı'lıyı gösterdiği  centilmen davranıştan  dolayı  tebrik  eden Yüksekokul  Müdürümüz  Prof. Dr. Mehmet  Çimen, Türkiye  Milli  Olimpiyat  Komitesi  Yönetim  Kurulu  Üyesi  Oktar  Tertemiz   ile  konu  ile  ilgili  görüştüğünü   belirterek   büyük  ödül  için , FAİR  PLAY  davranışı  kategorisinde   başvuruda   bulunacaklarını  ifade  etti. Çimen,  bu  ödülün  Türkiye  çapında  olacağını  ve  2011  yılında değerlendirileceğini  ifade  etti.  2010  yılında  da  Türkiye  Milli  Olimpiyat  Komitesi   tarafından  Yüksekokulumuzun  müracaatının, Uluslararası  FAİR  PLAY   Konseyi'ne  sunulacağını  ifade  eden  Prof. Dr. Mehmet   Çimen, Bu  ödülün  değerlendirmesinin  31  Aralık 2010'dan  sonra  yapılacağını,  2010  yılında  Türkiye  çapında  değerlendirmeye  alınacağını  ifade  etti.

Basın   toplantısında   konuşan  Öğrencimiz   Ayhan  Tuzlalı, Rektörümüz   başta  olmak  üzere  Besyo   Müdürümüz  ve  Besyo  öğretim  üyelerine   verdikleri  eğitimden  dolayı  teşekkür  ederek,  Spor  ve  centilmenlik  adına  doğru  olanı  yaptığını  açıkladı. Tuzlalı,  FAİR  PLAY  ödülüne  layık  gösterildiği  için  mutlu  olduğunu  dile  getirdi.  Boğulma  tehlikesi  geçiren  öğrencimiz   Osman  Yaraş'ta, arkadaşı  Tuzlalı  ve  Besyo  Öğretim  üyelerine   teşekkür  etti.  Rektörümüz   Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş  ve  Besyo  Müdürü  Prof. Dr. Mehmet  Çimen   tarafından  Tuzlalı  ve  Yaraş’a  plaket  ve  belgeleri  verildi.