Haberler

  • 26 Mayıs 2011

Hayırsever Vatandaşlarımızdan Üniversitemize Destek Yağıyor

Sivas’ın âdeta bacasız bir fabrikası olan Üniversitemize son bir yılda hayırsever vatandaşlardan gelen destek ve yatırımlara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Bu destek ve yatırımlar;  Hayırsever işadamı Engin Pak'ın Suşehri MYO'na yaptığı ek bina ve  Zaralı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından Zara’ya dört yıllık Zara Uygulamalı Bilimler Yüksekokul binası yaptırılması ile başladı.

Daha sonra Divriğili hayırsever iş adamları Prof. Dr. Mahir Tevruz ve Erdemir  Maden tarafından Divriği’ye yaptırılan 250 kişilik öğrenci yurdu ile devam etti.

İmranlılı işadamları Derneği İmranlı'da yaptırmış oldukları Yurt Binasını Üniversitemize bağışladı 

Yine Üniversitemiz yerleşkesine  Prof. Dr. Mahir Tevruz tarafından yaptırılacak olan 125 kişilik Kız öğrenci yurdu ile Lütfü Abay tarafından yaptırılacak olan 125 kişilik Erkek  erkek öğrenci yurdu yapımına başlandı. 

Hafik Belediyesi, Hafikli işadamları ve Hafik Yükserk öğretimi Destekleme Derneği'nin destek ve katkıları ile Üniversitemiz yerleşkesine Kreş ve Anaokulu binası temeli atıldı. 

Hafikli hayırsever iş adamı Orhan Örnek tarafından Hafik’e Kamer Hatun Meslek Yüksekokulu binasının temeli atılarak yapımına başlandı.

Ev-Kur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan tarafından Üniversitemize 1000 kişilik Beş Yıldızlı öğrenci yurdu ile Devlet konservatuvarı ve konser binası yapımına kısa bir süre sonra başlanacak.

Son olarak da hayırsever diş hekimi Osman Gülaç tarafından İlahiyat Fakültemize bir ek bina yapılması çalışmaları hızla devam etmektedir. Ek binada uygulama mescidi, çok amaçlı konferans salonu ve kütüphane yer alacak.

Destek ve yatırımların giderek arttığı Üniversitemizde diğer hayırseverler vatandaşların da desteklerini bekliyoruz. Hayırseverlerimizi bilim ve eğitime verdikleri desteklerinden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

26

Mayıs

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B