• 18 Mart 2010

YÜZLEŞME 6000’DE NEFESLER TUTULDU

Sivas  Belediyesi  bünyesinde  kurulan  Tiyatro  Mavi  tarafından  hazırlanan  Yüzleşme  6000  isimli  tiyatro  oyunu  Üniversitemiz  Kültür Merkezinde  sahne aldı. Sahne  Yönetmeni   Yaşar  Elmas’ın  yazıp  yönettiği  “Yüzleşme / 6000”  adlı  tiyatro  oyununa   Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas Dökmetaş  eşi  Prof. Dr. H.  Sebila  Dökmetaş, Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Hasan  Elden, Bölge  İdaresi  Mahkemesi   Başkanı  Muhittin  Işıka, Sivas Şehit  Aileleri  ve  Gazileri  Derneği  Başkanı  Mustafa  Hızal, Fakülte  Dekanlarımız,  Üniversitemiz   Vakfı  Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zahir  Bakıcı, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili  Öğretim  üyelerimiz  ve  öğrenciler  katıldı.  Yaklaşık  50   kişilik  oyuncu  kadrosunun  rol  aldığı  tiyatro  oyununda  Çanakkale  Savaşının  yaşandığı  yıllarda  Anadolu  insanımızın  acılarla  dolu  öyküsü anlatılıyor.  Abdullah  Tünel A .Turan  Dumanlı,  Emre  Varol, Tuncay  Türkyılmaz, Ali  Kırmalı, Tuba  Turunç, Emre  Gülen, Uğur  Yazgan, Mehmed  Gülen, Melek  Genç, Gülay  Kılıç, Simge  Deveci, M. Sedat  Çağlar, İsmail  Tütüncü, Hatice  G. Ağdaş, M. Akif  Yetim, Uğur  Yazgan, Tuba  Turunç,  Mehmed  Gülen,  Musa   Çağırgan, İsmail  Tütüncü, Emre   Gülen, Emre  Varol, M. Sedat  Çağlar, Ali  Eren  Elmas, Neslihan Yazgan, ve  Yaşar Elmas’ın  rol  aldığı  oyunda, hayatta  kalan  son  Çanakkale   Şehit’imiz  ile  yapılan  röportajın  vıdeo gösterisine de yer verildi.

OYUNDA GERÇEK ÖYKÜLER’E YER VERİLDİ

“Yüzleşme/6000”  adlı  drama   oyunu,  Çanakkale  cephelerinde  onur  mücadelesi   vermiş   kahraman  ordularımızın  yaşadığı hikayelerden alınarak  canlandırıldı. Günümüz   yaşantısı  ve  karmaşası  ile  başlayan oyunda,  günümüzde  yaşayan  karakterlerden  biri, kendisini, Çanakkale'den  dönmemiş  kardeşini,  şehit  akrabasının yanında  bularak, acılarına  ortak  oluyor. Yönetmen  Yaşar  Elmas, bir kaç  yıl  önce  Elazığ’da  tanıdığı 130  yaşındaki  Çanakkale Gazisinin anlattıklarından  yola  çıkarak  oyunu  yazmaya  karar  verdiğini açıklayarak,  gerçek  hikayelerden  ördüğü  senaryo  ile, Sivas'ta  sanat  adına  açılım  denemeye  karar  verdiğini  açıkladı. Elmas,  oyun sonunda  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş’a  teşekkür  etti. Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, oyunun  mutfağında  yer  alan  herkese   şükranlarını  belirterek, oyunun  hazırlanmasına  katkı sağlayan  Belediye  Başkanı Doğan Ürgüp, yönetmen  Yaşar  Elmas  ve  oyuncuları  kutlayarak  teşekkür etti.

Mart

2010