• 24 Mayıs 2011

"Geleneksel Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri Kongresi"

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından "Geleneksel Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri Kongresi" düzenlendi. Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kongreye Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevzat Güldiken kongre katılımcılarına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş Sivas’ın tarihi, kültürel yapısı ve Üniversitemizin kuruluş dönemi ile bugünkü dönemi hakkında karşılaştırmalı bilgiler vererek Türkiye’de kayıt dışı ekonomilerin her zaman var olduğunu ifade etti. İşçinin emeğinin alın terinin kurumadan verilmesi konusunu belirten Prof. Dökmetaş, “Nerede olursa olsun ülkenin gelişmesi için birlikte çalışmalıyız” dedi. Konuşmaların ardından başkanlığını Prof. Dr. A. Gürhan Fişek'in yaptığı birinci oturumda Yrd. Doç. Dr. Şenay Gökbayrak tarafından “Türkiye’de Kayıt Dışı İstihdamın Gerçekleşme Biçimleri ve Nedensellik İlişkileri”, Yrd. Doç. Dr. Recep Kapar, “Enformal İstihdamın Sosyal Bütünlük ve Gelişme Üzerine Etkisi”, Prof. Dr. Zeki Erdut tarafından “İş Gücü Piyasasında Enformelleşme ve Çalışma Yaşamı” adlı konuşmalar yapıldı.