Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız lösemi hastası öğrenci Ahmet Turan Gültekin’in diplomasını evine giderek verdi.
Kayseri Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi iken 2015 yılında yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda olan Ahmet Turan Gültekin, 2018 yılında başladığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Bölümü’nden geçtiğimiz günlerde 93 not ortalamasıyla mezun oldu. Gültekin'e diplomasını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız evinde teslim etti.
Rektör Yıldız’a, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi CENGEL koordinatörü ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı da eşlik etti.
Rektör Prof. Dr. Yıldız, engellerin hiçbir şeye engel olmadığını belirterek, "Pandemi sürecinde farklı illerde yaşayan öğrencilerimize diplomalarını posta ile gönderiyorduk. Şehrimizde de engelli bir kardeşimize diploma vermek istedik. Çok başarılı kardeşimiz. 93 ortalamayla bitirmiş okulunu. Geldik, ailesi ile tanıştık. Kendisine de diplomasını ve transkriptini takdim ettik. Biz engellerin hiçbir şeye engel olmadığını biliyoruz. Kardeşimiz de buna örnek. Rahatsızlığına rağmen okulu çok iyi bir dereceyle bitiren bir kardeşimiz. Biz bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Engelliye yardım noktasında en büyük destek anne, baba ve kardeşler. Biz burada onu da gördük. Biz kendilerine de teşekkür ediyoruz." dedi.
“Ağabeyim üniversite bitirdiği için çok mutluyum”
Ağabeyine ilik naklinde bulunan aynı zamanda ağabeyi gibi Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenci olan kız kardeşi Melike Gültekin ise, “Abim üniversite bitirdiği için çok mutluyum. Çok zor bir süreçti ama Rabbime şükür atlattık“ dedi.
"Engelli Arkadaşlar Hiçbir Zaman Vazgeçmesinler"
Diplomasını alan öğrenci Ahmet Turan Gültekin, üniversiteyi memleketinde okuduğu için zorluk çekmediğini belirterek, "2015 yılı Temmuz ayında lösemi teşhisi konuldu. Ardından 1 buçuk yıla kadar kemoterapi tedavisi aldım. Daha sonra Kayseri'ye nakledildim. Kardeşimden yüzde 100 uyumlu nakil oldum ve ilik tuttu. 6 ay sonra iyileşme sürecindeyken hastalık tekrar etti. Birkaç tedavi aşaması daha yaşadık ve buralara kadar geldik. Ben ilk üniversiteme 2013-2014 eğitim-öğretim yılında başlamıştım. İkinci sınıf öğrencisiyken rahatsızlığım kendini gösterdi. Başka şehirde okuyamayacağımı anladım, o yüzden sınava hazırlandım. Okuyabileceğim bölümlere baktım, burayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesini yazdım ve geldi. Memleketimde olduğum için okumakta hiç zorluk çekmedim. Engelli arkadaşlar hiçbir zaman vaz geçmesinler, üzüntü kaygıya gerek yok, Rabbim var." ifadelerini kullandı.
Temmuz
2020