• 18 Mayıs 2011

“Kök Hücre ve Doku Mühendisliğine Güncel Yaklaşımlar”

Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tarafından “Kök Hücre ve Doku Mühendisliğine Güncel Yaklaşımlar” adlı bir konferans düzenlendi. Merkezi Amfide düzenlenen programa Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lütfiye Gencer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. KÖGEM Başkanı Prof. Dr. Erdal Karagöz tarafından verilen konferansta kök’ten hücre’ye birçok alanın görevleri ve pozisyonları anlatıldı. Hücrelerle ilgili çıkan hastalıklar ve bağlantı yollarını anlatan Prof. Dr. Erdal Karagöz insan vücudunun her gün 250 gram hücre ürettiğini, sigara kullananların beyninde hücrelerin tamamen öldüğünü söyledi. Konferansın ardından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Lütfiye Gencer, Prof. Karagöz’e onurluk takdim etti.