Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanan 8 Profesör, 15 Doçent ve 24 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplam 47 akademik personelimiz için tören düzenlendi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer ve bir üst kadroya atanan öğretim üyeleri katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, akademik hayatta bir üst unvana yükselmenin önemine değinerek, “Önceki yıllarda senede bir kez program yapılıyordu. Biz göreve geldikten sonra şunu istedik: arkadaşlarımızla bir araya gelelim, hiç olmazsa birlikte bir yemek yiyelim, konuşalım, sohbet edelim. Bu amaçla da 10'un üzerinde bu programları düzenledik. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Bizim istediğimiz üniversitede beklediğimiz şey akademik çalışmalardır. Bu konularda sizlerden çalışma bekliyoruz.” dedi.
“Aidiyet duygusu önemli. Üniversitede çalışıyor olmaktan dolayı, öğrencilerimize de söylüyoruz, memnuniyetlerini ifade etmeleri bizim için önemli.” diyerek sözlerine devam eden Rektör Yıldız konuşmasında “Öğrenci memnuniyeti olduğu kadar hocalarımızın, akademik ve idari personelimizin mutlu, huzurlu bir şekilde çalışması da elbette önemli. Çünkü huzurlu olduğunuz yerde iş ortaya çıkar. Daha iyi işler yaparsınız.” cümlelerine yer verdi.
Rektör Yıldız, “Göreve geldikten sonra elimizde kadro yoktu, işte bir kaç tane profesör, bir kaç tane doçent kadrosu vardı. Daha sonra kadro aldık, rahatladık. Tabii bu kadroyu aldıktan sonra da hocalarımız hiç bir sıkıntı çekmez diye düşünürken bir de norm kadro meselesi geldi. Norm kadroyu da bir şekilde aştık. Norm dışı, şu ana dek dört kez norm dışı kadro aldık. Belki Türkiye’deki üniversiteler içerisinde bu konuda da birinci durumdayız. Yeni gelen arkadaşlar var, her bir arkadaşımızla beraber Üniversitemiz biraz daha güçleniyor.” ifadelerini kullandı.
Üniversitenin bilimsel çalışmalarda daha ileri taşınması içinde akademisyenlerin çalışmalarının önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Yıldız, “Sosyal Bilimler alanında birinci olduğuma dair haberler çıktı. Bir hocanın asıl görevi ne olursa olsun bilimsel çalışmalardır. İdari görevlerimiz olabilir; dekan, müdür, bölüm başkanı olabiliriz ama bu bizim yapmamız gereken bilimsel çalışmalara engel olmamalı. Şükürler olsun şimdiye kadar bu çalışmaları bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Sizlerden de bu çalışmaları bekliyorum.” şeklinde konuştu.
Profesör kadrosuna atanan Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak Aydemir, “Ben bu ailenin yeni bir ferdiyim aslında, yeni geldim. Sağ olsunlar mesai arkadaşlarım, yöneticilerim yabancılık çektirmediler. Bana samimi davrandılar. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinden geldim. Bu ailenin bir parçası olduğum için iyi ki gelmişim diyorum.” dedi.
“28 Şubat’ta Ciddi Manada Zulüm Yaptılar”
Doçent kadrosuna atanan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Göztepe ise, “28 Şubat sürecinde ciddi manada mağduriyet yaşadık. Doktora ders dönemini bitirdiğimiz halde bize hiçbir gerekçe sunulmadan bizden izinsiz doktora yapıyorsunuz diyerek hemen kaydımızı sildiler. Sonra önümüze dil geldi, dili geçtik. Dili geçtikten sonra dilekçelerimizi göndermemize rağmen bir sene de öyle beklettiler. Ondan sonra doktora için Ankara’ya gittim. Orada yaptık geldik. Burada tekrar 5 sene beklettiler. Yani kadro vermediler. Alanımızda hoca olmadığı halde doktor unvanımızla beraber başkasının adına derslere girdik. Şu anda gerçekten idaremizi tebrik ediyorum ben. 6 ay bekleyen insanlar eleştiri yapabiliyorlar. Oysa 7-8 sene hiçbir gerekçe sunmadan bizi bekleten insanlar vardı. 28 Şubat’ta Ankara gördüm, burada gördüm; ciddi manada zulüm yaptılar.” diye belirtti.
Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan Sivas Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Handan Saraç da, “Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimimi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde tamamlamış biri olarak akademisyenliği de bu üniversitede yaptığım için gururu duyuyorum. Doktoramı bitirdikten çok kısa bir süre sonra doktor öğretim üyesi kadrosuna atandım. Rektörümüz Alim Yıldız’a ve ekibine bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yıldız, Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Ali Yılmaz, Prof. Dr. Emel Özkaya, Prof. Dr. Gültekin Gökçe, Prof. Dr. Hasret Durna, Prof. Dr. İshak Aydemir, Prof. Dr. Murat Bursal, Prof. Dr. Nilüfer Topsakal, Prof. Dr. Sulhattin Arslan’a;
Doçent kadrosuna atanan Doç. Dr. Ahmet Demirbaş, Doç. Dr. Bora Uysal, Doç. Dr. Ebubekir Sıddık Yücel, Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Doç. Dr. Erol Çakmak, Doç. Dr. Halis Demir, Doç. Dr. Hülya Kaynar, Doç. Dr. Mehmet Gül, Doç. Dr. Mehmet Kanak, Doç. Dr. Metin Polat, Doç. Dr. Nuh Durna, Doç. Dr. Nuket Kartal Temel, Doç. Dr. Özlem Ayazlı ve Doç. Dr. Yüksel Göztepe’ye,
Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan Dr. Öğr. Üyesi Adem Ökten, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Şevki Taşkıran, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Burcu Aktaş, Dr. Öğr. Üyesi Barış Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Didem Kayahan Yüksel, Dr. Öğr. Üyesi Emre Görgün, Dr. Öğr. Üyesi Emre Hastaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Enver Cenan İnce, Dr. Öğr. Üyesi Erdener Pehlivan, Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Handan Saraç, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aybüke Karaoğlan, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Genç Kavas, Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kahraman, Dr. Öğr. Üyesi İdris Buğra Çerik, Dr. Öğr. Üyesi Kenan Altun, Dr. Öğr. Üyesi Kerim Emre Öksüz, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Polat, Dr. Öğr. Üyesi Kürşad Oğuz Oskay, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Gömeç, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Asım Gedikli, Dr. Öğr. Üyesi Nuray Baş, Dr. Öğr. Üyesi Sefa Yurtbay ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Demir’e belgelerini verdi.
Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Mart
2020