• 06 Mayıs 2011

10. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu Başladı

Üniversitemiz çeşitli bilimsel faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Dolu dolu geçen etkinlikler kapsamında Eğitim Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Bölümü tarafından “10. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu” gerçekleştiriliyor. 5-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan sempozyumun ilk günü Kültür Merkezimizde gerçekleşti. Programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Âdem Yıldırım, fakülte dekanları, çeşitli üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Sivaslı Âşık Ertürk, Âşık Veysel’in sazından Veysel’e ait türküler seslendirdi. Programda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı, öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini belirterek kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Sivas ve Üniversitemiz hakkında bilgi veren Toparlı, sempozyumdan çıkacak sonuçların eğitime büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek emeği geçenleri kutladı ve teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretim Daire Başkanı Halil Altıntop ise, sempozyumun 10 yılını değerlendirdi. Sınıf öğretmenliğinin ayrı bir dal olduğunu belirten Altıntop, “eğitimler ne kadar iyi verilirse çocuğun eğitimi de o kadar iyi olur” dedi. Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk ise konuşmasında eğitimcilerin toplumu geleceğe taşıyan mimarlar olduğunu dile getirdi. Eğitimcilerin ortaya koydukları fikirlerle öğrencilerin gelecekte ülkeye katkı sağlayacaklarının altını çizen Prof. Öztürk, sempozyumun hayırlı geçmesini temenni ederek katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı sempozyuma destek veren kuruluş yetkililerine onurluk takdim ederek teşekkür etti. Sempozyum 1. Açılış Oturumunda Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cemil Öztürk, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr Hayati Akyol, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Firdevs Güneş, Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şefik Yaşar konuşma yaptılar. Sempozyum, dekanlığımız derslik ve salonlarında 7 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Mayıs

2011