• 15 Mart 2010

Aydınlatılmış Onam Formunun Etik ve Hukuk Boyutları

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi  Dr.Hikmet  Boran Konferans  Salonu’nda Tıp Fakültesi Dekanlığı  tarafından “Uygulama  Örnekleriyle  Aydınlatılmış  Onam  Formunun  Etik  ve  Hukuk  Boyutları” konulu  Panel  düzenlendi.  Panel,  hastanemiz  Başhekimi  Prof. Dr. Gökhan  Köylüoğlu, Anabilim   Dalı  Başkanları, doktorlar  ve  çok  sayıda  hemşirelerin  katılımıyla  gerçekleştirildi. “Uygulama  Örnekleriyle  Aydınlatılmış  Onam  Formunun  Etik  ve  Hukuk  Boyutları” konulu  panelde, Yrd. Doç. Dr. Gülay  Yıldırım, Adana   Barosu’ndan  Avukat   Mehmet  Ali  Akgül   konuşmacı olarak  yer  aldı. Panelde  hekim  hakları, hasta  hakları  ile  hekimlerin  sağlık  hukuku  alanındaki  ceza-hukuki-mesleki-idari  sorumluluklarına  yönelik yaşanmış  örnekleriyle  birlikte işlendi.