Haberler

  • 13 Mayıs 2011

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve İş Adamı Hasan Kan Rektör Dökmetaş’ı Ziyaret Etti.

Hemşehrimiz Hayırsever iş adamı EVKUR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan,  İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Merkez Valisi Mustafa Malay ile  İsmail Karabiber ve Mehmet Genç  Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ı ziyaret etti. Ziyaretten oldukça memnun kalan Rektör Dökmetaş ilk olarak Rektörlük girişinde bulunan tanıtım platformunda Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreç hakkında bilgi verdi. Ardından konukları makamında ağırlayan Rektör Dökmetaş Üniversitemizin genel durumu, yeni açılan fakülteler, yüksek okullar ve Meslek yüksek okulları ile öğrenci ve öğretim üyesi sayıları konusunda bilgi sundu. Üniversitenin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Son iki yıl içinde yaptıkları çalışmaların ürünlerini almaya başladıklarını söyledi. 10 gün önce Üniversitemiz kampüs alanı içinde Hafik'li hayırseverlerin katkıları ile yaptırılacak olan Kreş ve Anaokulu'nun temelini attıklarını, 2 gün önce ise Hafikte Hayırsever İş adamı Orhan Örnek Bey'in annesi Kamer Örnek adına yaptıracağı Meslek Yüksek Okulunun temelini (anneler gününde) attıklarını söyledi. Üniversite merkez kampüsünün yurt ihtiyacından bahsetti. 

Sancaktepe Belediye Başkanı Hemşehrimiz Sayın İsmail Erdem konuşmasında  “Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ın gayret ve çalışmalarını gururla takip ediyoruz. Göreve geldiği günden itibaren önemli katkılar sağlıyor. Katkıları için Sivas adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Divriğili iş adamı Sayın Hasan Kan ise hayat hikâyesinden bahsederek “Hayalimde hep okul yaptırmak vardı. Bunun yerine inşallah Üniversitemize 1000 kişilik beş yıldızlı otel özelliğinde yurt yaptıracağım” dedi.

Rektör Dökmetaş; Aşıklar kenti Sivas'a Üniversitenin kuruluşundan 37 yıl sonra Türk Müziği Devlet Konservatuarı kurulması kararını aldıklarını ve  YÖK'ten kararı geçirdiklerini, Üniversitede büyük bir konser salonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.  Bunun üzerine iş adamımız   yurtlar'a ilave olarak Konservatuar ve konser salonunu da yaptıracağını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dökmetaş, iş adamı Hasan Kan ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e Üniversitemize yaptığı ve yapacakları katkılardan dolayı teşekkür ederek Kongre Müzesi kabartmalı onurluğu takdim etti.  Daha sonra üniversiteyi gezen misafirlerimiz Yurtlar bölgesini ziyaret etti, yurtlarda incelemelerde bulundu.

13

Mayıs

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B