• 12 Mart 2010

Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda Yüzme Müsabakaları Düzenlendi

Üniversitemiz Vakfı ve  Garanti  Bankası  işbirliği  ile  Garanti  Bilim  Olimpiyatları  çerçevesinde  Yüzme  müsabakaları   düzenlendi.  Beden  Eğitimi ve   Spor  Meslek  Yüksekokulu  tarafından  Üniversitemiz  yarı  olimpik  yüzme  havuzunda  gerçekleşen  programa  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Hasan  Elden,  Eğitim  Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Besyo   Müdürü  Prof. Dr. Mehmet  Çimen, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer  Kokili, öğretim  üyelerimiz  ve  öğrenciler  katıldı. Kurbağalama, Sırtüstü,  Kelebek,  Serbest  yüzme   kategorilerinde  toplam  30  öğrencimizin  yarıştığı  programda  konuşan  Besyo  Müdürümüz  Prof. Dr. Mehmet  Çimen , yüzme  sporu  hakkında  bilgiler  vererek  yarışmacı  öğrencilerimize  başarılar  diledi. Konuşmaların  ardından  yarışlara  geçildi.

YARIŞI   BIRAKARAK,  BOĞULMA   TEHLİKESİ  YAŞAYAN   ARKADAŞINI   KURTARDI

Müsabakalar  sırasında  bir sporcumuz, ayağına  kramp  girmesi  nedeniyle boğulma  tehlikesi geçirdi.  Boğulma  tehlikesi  geçiren Osman  Yaraş’a  İlk müdahale  kendisi  ile  yarışan arkadaşı  Ayhan Tuzlalı’dan  geldi. Tuzlalı,  Yarışı  bırakarak  boğulma tehlikesi  geçiren arkadaşı  Osman Yaraş’ı  havuz kenarına  kadar  taşıdı. Osman’a  daha sonra can kurtaran ekipleri  ve  Besyo  öğretim  üyelerimiz   tarafından müdahale  edildi. Spor’da   centilmenlik  örneği  gösteren  öğrencimiz  Ayhan Tuzlalı, doğru olanı yaptığını  belirterek, önemli olanın dostluk  ve arkadaşlık  olduğu  ifade etti. Boğulma  tehlikesi  geçiren  öğrencimiz  Osman  Yaraş  ise,  kendisini  kurtaran  arkadaşı Ayhan Tuzlalı’ya  teşekkür  ederek, Ayhan  istese  yarışa  devam  edip  birinci  gelebilirdi, ama o yarışı  bırakıp beni  kurtardı, Ayhan’a  bir kez  daha  teşekkür  ediyorum  şeklinde  konuştu.

Mart

2010