• 06 Mayıs 2011

Dünyanın en önde gelen hadis bilgini olarak kabul edilen Şuayp el- Arnaût Üniversitemizdeydi

İlahiyat Fakültesi dünyanın en önde gelen hadis bilgini olarak kabul edilen Şuayp el- Arnaût’u “Geleneğimiz ve Geleceğimiz” adlı sunumuyla üniversitemizde konuk etti. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa ilgi yoğundu. El-Arnaût, 84 yıllık ömrünün birikimini dinleyenlerle paylaşarak 2,5 saat süren program boyunca İslami ilimler alanında çalışanlara tecrübelerini sundu. Geleneği ihmal ederek geleceği inşa etmenin imkânsız olduğu teması üzerinden hareketle çağı okumanın ve çağa uygun bir dil geliştirmenin önemi üzerinde durdu. Bunu gerçekleştirirken toplumun sahip olduğu değerlerden ve kendisini ayakta tutan dinamiklerden sapma göstermemesi, kimliğine sahip çıkması gerektiğini belirtti. Yüzyıllar boyunca dünyada çok önemli bir yer işgal etmiş ve geniş coğrafyalara hükmetmiş olan bu milletin dünyaya tekrar söyleyecek sözü olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin geleceğinin çok parlak olduğunu ve hak ettiği yeri almakta olduğunu dile getiren el-Arnaût Osmanlının Balkanlara yaptığı hizmetleri de memnuniyetle andı. el-Arnaût sunumunun ardından öğrencilerin çeşitli sorularına cevaplayarak programını tamamladı.