• 06 Mayıs 2011

Cumhuriyet Türkçe Günleri, Profesör Öcal Oğuz’un Konferansı İle Son Buldu

Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle devam eden Cumhuriyet Türkçe Günleri Prof. Dr. Öcal Oğuz ‘un “Türkçe Eğitimi Yani Kültür Eğitimi” konulu konferansı ile sona erdi. Merkezi Amfide yapılan sunuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesinde hayatını kaybeden okutmanımız merhume Sevgi Öztosun anısına sunum yapıldı. Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz konferansında kültürel değerlere değinerek okuldan kovulanların hayattan da kovulduklarını belirtti. Televizyonlarda yer alan dizileri ve senaryoları eleştiren Prof. Oğuz, örnek olarak dizilerdeki konuşmalarda Türk karakter ve efsaneleri yerine yabancı efsane isimlerine yer verildiğini belirtti. Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı Türkçe Bayrağını Üniversitemizde üç gün boyunca dalgalandıranları kutlayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerimizin gelecekte Türkçemize sahip çıkacaklarına inandığını ifade etti. Toparlı, Prof. Oğuz’a sunumu için teşekkür ederek teşekkür belgesi ve onurluk takdim etti.