• 04 Mayıs 2011

Fleboloji Derneği'nin Sivas Sempozyumu Gerçekleştirildi.

Fleboloji Derneği, Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, destekleriyle Sivas Sempozyumu düzenlendi. 29 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Ali Kolat, Başsavcı İsmail Alkan, Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Enver Duran, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Dr. Siyami Ersek Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler, ülke genelinden gelen kalp-damar cerrahları, fakülte dekanları öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Vali Ali Kolat açış konuşmasında Sivas’ın tarihi hakkında bilgi vererek bilimin önemine değindi. Vali Kolat programa emeği geçenlere teşekkür ederek sempozyumun hayırlı geçmesi temennisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise Üniversitelerin temel görevlerinin birinin bilgiyi üretmek ve faaliyete geçirmek olduğunu dile getirdi. Sivas’tan ve Üniversitemizden bilgi veren Dökmetaş, tarihte Sivas’ta medreselerle eğitim ve öğretim verildiğini ifade etti. Dökmetaş katılımcılara Sivas’ı ve Kongre Binamızı gezmelerini ve görmelerini önerdi. Üniversitemiz Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan bilgi şöleni hakkında bilgiler vererek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından bilgi şöleni çeşitli konular ve oturumlarla devam etti.

Ameliyathaneden Canlı Yayın

Sempozyumun ikinci gününde Kronik Yetmezlikte Girişimler Yöntemler konusunda ameliyathaneden canlı yayın yapılarak sempozyuma katılanlara bilgi verildi. Üç gün süren sempozyumun ardından program, üniversitemiz çok amaçlı salonda verilen ön gösterim yemeği ile son buldu.