Haberler

  • 02 Mayıs 2011

Cumhuriyet Türkçe Günleri “ Atatürk Günü”

Üniversitemiz Rektörlüğü Türk Dili Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Türkçe Günleri” devam ediyor. Üç gün sürecek olan programlar yoğun ilgiyle izleniyor. Birinci gün “Atatürk Günü ”, ikinci gün “Kâşgarlı Mahmut Günü”, üçüncü gün ise kısa bir süre önce vefat eden Üniversitemiz Türk Dili Bölümü okutmanı “ Sevgi Öztosun Günü” olarak adlandırıldı.

“Atatürk Günü” olarak adlandırılan birinci günde Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın ve Araştırmacı-Yazar Beşir Ayvazoğlu sunumlarıyla Üniversitemiz Kültür Merkezinde Konuğumuz oldular.

Cumhuriyet Türkçe Günleri’nin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Üniversitelerin bilimsel çalışma yapmalarının yanı sıra toplumsal değerlerin korunması gibi bir görevlerinin de olduğunu dile getirdi. Dilimizin doğru konuşulmasını sağlamada Üniversitelere de büyük görev düştüğünü ve bu bilinçle “Cumhuriyet Türkçe Günleri “ ni düzenlendiklerini ifade etti. Üniversitemizde “Cumhuriyet Türkçe Günleri “ nin geleneksel hâle gelmesi temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, Üniversitemize gelen konuklara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Şükrü Haluk AKALIN Ve “21. Yüzyılda Türkçe”

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın “21. Yüzyılda Türkçe” adlı sunumuyla katıldığı programa, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Akalın, sunumunda Türkçenin köklü tarihsel gelişimini anlatarak zengin ve güçlü bir dil olduğunu ifade etti. Kâşgarlı Mahmut, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kadı Burhanettin ve Evliya Çelebi’nin Türkçeye katkılarına da değinen Prof. Dr. Akalın, Bayrağımızı koruduğumuz gibi dilimizi de korumalıyız, Türkçenin geleceği siz gençlerle aydın olacaktır, dedi.

Araştırmacı-Yazar Beşir AYVAZOĞLU’ Ve “ Türkçenin Bugünkü Meseleleri”

Araştırmacı-Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun “ Türkçenin Bugünkü Meseleleri” adlı sunumuna ise Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Ayvazoğlu, kitap yazarken Türkçenin meseleleriyle haşır neşir olduğunu ve dili işlediğini ifade etti. Dil bir süreçtir, kendi kanunları vardır, dile müdahale ederseniz doğasını kaybeder, şeklinde konuştu.

Sunumlar sonrası katılımcıların sorularını yanıtlayan Ayvazoğlu’na Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş tarafından günün anısına onurluk takdim edildi.

02

Mayıs

2011

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B