• 26 Nisan 2011

Prof. Dr. BARLAS’a Göre Doğallığı Yaşamak Ancak Doğallığı Bozan Maddeleri Yakından Tanımakla İlgili

Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından Merkezi Amfide “Ekolojik ürünlerle Katkısız Yaşam ve Atık Kavramına Yeni Bir Yaklaşım Beşikten Mezara Değil, Beşikten Beşiğe” adlı program gerçekleştirildi. 22.04.2011 tarihinde gerçekleşen,  İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hulusi Barlas’ın konuk olarak katıldığı programa Rektör Yardımcı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Hulusi Barlas son günlerde gündeme sıkça gelen ve risk oluşturan ürünler hakkında bilgiler vererek herhangi bir ürün alırken ambalajı üzerine zorunlu olan içeriğine mutlaka dikkat etmeliyiz, ürünün kimyasal içermesi durumunda mutlaka sorgulayıcı olmalı ve ayrıntılı bilgi istemeliyiz, dedi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Barlas, doğallığı yaşamak ancak doğallığı bozan maddeleri yakından tanımak ve onları her yerde anında belirlemekle mümkün olacaktır, şeklinde konuştu. Program sonunda Prof. Dr. Barlas’a Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci tarafından onurluk takdim edildi.