• 25 Nisan 2011

Prof. Dr. Evgeni Radushev: Tarihçilik Kaynakla başlar, Kaynakla Biter

Eğitim Fakültesinin davetlisi olarak Üniversitemizin konuğu olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evgeni Radushev Üniversitemiz Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Osmanlı'da Balkan Siyasetine Dair Yeni Görüşler" adlı konferansı verdi. Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, fakülte dekanları, öğretim üyeleri öğrenciler  katıldı. Prof. Dr. Radushev, kaliteli Osmanlı tarihçisi olmak için Türkçe ve Osmanlıcanın çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak tarihte kaynakların önemine değindi. Tarihte kaynağın gücünün çok önemli olduğunu ve bir şeyler söylerken mutlaka bir kaynağın olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Radushev, tarihçilik kaynakla başlar ve kaynakla biter şeklinde konuştu. Sunum sonunda Rektör Prof. Dr. Dökmetaş, tarihimizi araştırıp bilmenin önemine değinerek Prof. Dr. Radushev’i Üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve günün anısına onurluk takdim etti.