• 21 Nisan 2011

Eski Diyanet İşleri Eski Başkanı Tayyar Altıkulaç Üniversitemizde Konferans Verdi

“Kur’an’a Yöneltilen Şüpheler” adlı konferansı vermek üzere üniversitemize gelen Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç  Kur’an’dan önce Ahdi-i Atik ve Ahd-i  Cedid konularına değindi. Tevrat, İncil ve Kuran-ı Kerîm’in kaynağından bilgi veren Altıkulaç, sonrasında Kur’an-ı Kerîm’in Mushaflara yazılması ve çoğaltılmasını anlattı. Hz. Osman’a ait Mushaflarının gönderildiği merkezler ve Mushafları götüren sahabelere deyinen Altıkulaç görsel sunumlar eşliğinde Dünya genelinde bulunan en eski Mushaflardan örnekler verdi.  İlahiyat Fakültesi tarafından Kültür Merkezimizde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, İl Müftüsü Yusuf Şahin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.