• 19 Nisan 2011

Suşehri’nde Su Ürünleri Semineri yapıldı

Suşehri Belediyesi konferans salonunda, Suşehri Belediyesi, Marsis Su ürünleri ve Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu organizasyonu ile “Suşehri’nde Su Ürünleri Semineri” gerçekleştirildi. Seminere, İlçede balıkçılık sektörüyle uğraşan işletme sahipleri, Daire amirleri ve Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri Bölümü öğrencileri katıldı. Okul müdürü Prof. Dr. Adnan Gürbüz'ün açış konuşmasıyla başlayan seminere konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adnan Tokaç, Türkiye balıkçılığının sektörel ve yapısal değerlendirilmesi;  Prof. Dr. Şükran Çaklı, Türkiye su ürünleri işleme teknolojisi, sektörünün durumu ve su ürünlerinin insan sağlığı için önemi; Prof. Dr. Osman Özden, Su ürünleri yetiştiricilik sektörünün durumu ve yeni gelişmeler; Yardımcı Doçent Doktor Ali Ulaş, İç su kaynaklarının turizm ve sportif amaçlı kullanımı;  Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Dr. Seher Dirican, Suşehri Akuakültür potansiyeli;  Sivas Tarım İl Müdürlüğü Su ürünleri mühendisi Durdu Ağdağ, Su ürünleri sektöründe destek ve hibe kredileri konularında bildiri sundular. Proğramda, İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından, Ege Üniversitesinden gelen öğretim üyelerine nostalji radyo hediye edilirken, Cumhuriyet Üniversitesi Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu müdürü Prof. Dr Adnan Gürbüz tarafından ise plaket verildi.