• 14 Nisan 2011

"Osmanlı Dönemi Evrakının Kültürel ve Diplomatik Önemi"

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Osmanlı Dönemi Evrakının Kültürel ve Diplomatik Önemi" adlı konferans düzenlendi. Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Başara’nın konuşmasının ardından Başbakanlık Osmanlı Arşivi Uzmanı Dr. Mustafa Küçük sunum eşliğinde Osmanlı Arşivi ve belgeleri hakkında bilgi verdi. Osmanlının büyük bir kaynak teşkil ettiğini belirten Küçük, Osmanlının yazmaya ve belgelere çok önem verdiğini belirtti. Mustafa Küçük Tuğra, yazı, evrak tür, telgraf, mektup çeşitlerini belgeler eşliğinde gösterdi.