• 13 Nisan 2011

Rektör Dökmetaş Öğrenci Meclis Toplantısına Katıldı

Sivas'ta merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okulları öğrencilerinden oluşan Öğrenci Mmeclisi toplandı. İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Milli Eğitim Müdürü A. Murat Taner, İl Özel idare Genel Sekreteri Mahmut Kayhan ve öğrenci meclisi katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ali Kolat, öğrenci meclisindeki üyeleri ve düşüncelerini önemsediklerini kaydetti. Kolat, "Siz gençler şimdiden ülkenin yönetimine talip oluyorsunuz. Bu uygulamayı şimdiden başlatıyorsunuz. Bu da ülkemiz ve geleceğimiz açısından son derece önemli bir olaydır. Böyle bir meclisin kentimizde oluşturulması bizi mutlu ediyor. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması için hukukun üstünlüğünün olması şarttır” dedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, öğrencilerin üstlendiği vizyonun demokrasinin bir parçası olduğunu söyledi. Çağdaş demokraside yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Ürgüp, makamların hizmet yerleri olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise, demokrasinin toplumlar için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi. Rektör Dökmetaş ”Geleceğimiz sizlersiniz. Hesap verilebilirlik demokrasinin en güzel unsurudur. Meclis toplantısında alınan kararlar çok önemli. Sizler yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görüyorsunuz” diyerek öğrencilere başarılar diledi. Konuşmaların ardından ilk olarak ilçelerden gelen üyeler ilçe ve okulların problem ve isteklerini anlattı.

Burak Yörük adlı öğrencinin Meclis Başkanlığını yaptığı Meclis, merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okullarından seçilen 85 öğrenciden oluşuyor.

Nisan

2011