• 07 Nisan 2011

Üniversite Kolejinde Comenius Programı ile 4 Ülkeden Öğretmenler misafir edildi.

Üniversitemiz Vakfına bağlı Özel Mahir- Sevim Özduman İlköğretim Okulu Comenius Projesi çerçevesinde İrlanda, İzlanda, Galler ve Almanya’dan gelen on bir öğretmeni ağırladı. Özel Mahir- Sevim Özduman İlköğretim Okulu’nun hazırladığı program üç gün sürdü. Konuklar, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisiyle karşılandı. Üç gün süren programda ilk gün misafir öğretmenler geldikleri ülkeler ve okulları hakkında bilgi veren sunumlarını gerçekleştirdiler. İkinci gün ise Özel Mahir- Sevim Özduman İlköğretim Okulu öğretmenleri rehberliğinde İlimize ait tarihî güzellikleri yansıtan Buruciye Medresesi, Çifte Minare, Kongre Müzesi, Kale, Tarihi Konaklar ve Taşhan’ı gezdiler. Sivas’a ait kültürel mirasa hayran kalan konuk öğretmenler, Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında da bilgi aldılar.

Nisan

2011