• 07 Nisan 2011

"Çocuk İstismarı ve İhmali" Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından Hikmet Boran Konferans Salonu’nda "Çocuk İstismarı ve İhmali" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı İsmail Çiftçi, Başsavcı İsmail Alkan, Rektör Vekili Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Başhekim Gökhan Köylüoğlu ile çok sayıda öğretim üyesi ve davetli katıldı. Konferansta konuşan Vali Ali Kolat, hayatta her şeyin çocuklar için olduğunu söyleyerek çocuklarımızın geleceğimizin emanetçileri olduğunu dile getirdi. Çocuklara her bireyin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Vali Ali Kolat, sivil toplum örgütlerinin daha çok görev üstlenmesi ve destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Dağlı ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Akif İnanıcı tarafından çocuk istismarına yönelik kurulan merkezler ve kademeleri hakkında bilgi verildi.

Nisan

2011