• 07 Nisan 2011

“Alaylılardan Mekteplilere Konferans”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Yönetişim Kulübü tarafından fakülte konferans salonunda “Alaydan Mektebe Girişimcilik” konulu panel düzenlendi. Panele Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Kalın Belediye Başkanı Halil Şener, Sivas Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Çimen, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Üniversitemizde bilimsel ve sosyal etkinliklerin arttığını belirterek bu oluşumların öğrencileri hareketlendirdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  panele konuşmacı olarak katılan iş adamlarını öğrencilerin dikkatle dinlemesi gerektiğini belirterek anlatılanlardan ders almalarını söyledi. Yöneticiliğini Sivas Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir’in yaptığı panelde ilk olarak hayırsever iş adamı Kimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Abay, hayatının önemli dönüm noktalarını anlattı. Çiftçi çocuğu olduğunu, öğrencilik yıllarında çalışmayı da ihmal etmediğini belirten Abay, öğrencilere hayatta başarılı olmak için ufuk ve geniş görüşlülük sahibi olmaları gerektiğini hatırlattdı. Lütfi Abay aynı zamanda öğrencilerimize hayallerini büyük tutmalarını da söyledi. Sivas Radyo Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir ise teknolojiye küçük yaşta merak sardığını, televizyonu 18 yıl önce kurduğunu belirterek, hayat şartlarının geçmişe göre daha iyi olduğunu belirtti. İnternet Dünyasının büyük bir pazar olduğunu vurgulayan Hasdemir, öğrencilere internet üzerinden iş yapmaları gerektiğinin altını çizdi. İş adamı Okul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Okul ise, geçmişte yaptığı işlerden bahsederek, iş kurma serüvenini anlattı. Çetin Okul, iş hayatında dostlukların önemine değinerek düzenli çalışmanın öneminden de bahsetti. Sivas Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kurt ise, kurduğu internet üzerinden alışverişin mevcut 5 mağazaya bedel olduğunu söyledi. İnternetin günümüzde büyük bir alışveriş sektörü olduğunu dile getiren Kurt, öğrencilere aile mesleklerine sahip çıkmalarını söyleyerek öğrencilerin mutlaka internet üzerinden para kazanmanın yollarını da aramaları gerektiğini belirtti. Türkiye’de internet üzerinden alışveriş yapan sitelerin aylık cirolarının Türkiye’nin cirosuna denk olduğunu vurgulayarak e-ticareti keşfetmeleri gereğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Meftuni Yekeler konuşmacılara katılımlarından dolayı onurluk takdim etti.