• 11 Mart 2010

Kapitalizm ve Kadın

Üniversitemiz  Rektörlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir konferans düzenlendi. “Kapitalizm  ve  Kadın” isimli konferans’a,  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bilal  Yücel, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı. Güzel Sanatlar Fakültemiz  Müzik Bölümü Öğretim  elemanlarının verdiği konserle başlayan konferans’ta, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim  Üyesi Doç. Dr. Sezer AYAN, “Kapitalizm ve Kadın” isimli bir konferans verdi. Kadınların hayat mücadeleleri,kadın hakları,eşitsizlik ve adaletsizlik  konularına değindi. Doç.Dr. Ayan,kapitalizm’in, kadın üzerindeki feodal baskıya son vermekle birlikte, kadının  tam anlamda özgürleşmesini sağlayamadığını vurguladı.  Aile içi suçların % 90’ının kadına karşı işlenen suçlar olduğunu  belirten  Ayan, ülkemizde 640 bin kız çocuğunun okula gönderilmediğini açıkladı. Güneydoğu  bölgesinde kadınların % 50’inden  fazlasının evlilikte rızasının alınmadığını belirten, Doç.Dr.Sezer Ayan, ülkemizde genç kızların küçük yaşta evlendirildiklerini belirtti. Konferans, öğrencilerin soruları ile sona erdi.