Öğrenci ve Personelimize Yeni Bir Sosyal Yaşam Alanı Oluşturuluyor
Öğrenci ve personelimizin doğa ile baş başa vakit geçirebileceği, dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturmak adına Rektörlüğümüz tarafından yaptırılan gölet çalışmaları hızla devam ediyor.
Yerleşkemizde, Kayseri yolu üzerinde lojmanlar bölgesinde bulunan 18 bin 472 metrekare bataklık alanın ıslah edilmesinin ardından başlayan peyzaj, ağaçlandırma, kütükev, seyir terası ve kamelya çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sona erdiğinde göletin çevresinde mesire ve sosyal alanlar oluşacak.
Bu kapsamda, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gölette incelemelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, göletteki çalışmaları gerçekleştiren birim çalışanlarımızdan bilgi aldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “Daha önce burası atıl bir alandı. Geçen yıl Devlet Su İşleri ile görüşerek göletin içerisini temizletip ıslah çalışması yaptırdık. Bu sene de göletin etrafını ağaçlandırıyoruz. Gölet kenarlarına kamelyalar koyarak güzel bir alana dönüştüreceğiz. Şu an göletin tabanından su çıkıyor. İki tane daha kuyu açtırarak göletin suyunu sabit tutacağız. Buraya bine yakın balık bırakacağız. Bunun yanı sıra seyir terası yaptıracağız. Hatta gelecek yıllardan itibaren olta ile balık bile tutulabilecek.” dedi.
Sohta Sinan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Üniversitemize 1200 ağaç hediye ettiğini belirten Rektörümüz, “Bize hediye edilen bu ağaçların bir kısmı daha önce dikilmişti. Bir kısmını da şimdi dikiyoruz. Geriye kalan ağaçlarımızda dikmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Sıfır maliyetli bir proje ile atıl bir arazinin sosyal yaşantıya kazandırılacağını vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, “Ben buradan Devlet Su İşleri’ne teşekkür ediyorum, yollarımızı da açtılar. Biz üniversite olarak bunu yaparken zorlanırdık. İl müdürlüklerimizden hangisine gitsek Üniversite olarak bizlere yardımcı oluyorlar. Bundan dolayı tüm il müdürlüklerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Yapı İşleri Daire Başkanımız sağ olsun, her gününü burada geçiyor. Özellikle Saniye Hanım’a teşekkür ediyorum. Yollarda gördüğümüz tüm taşları Saniye Hanım bize sıfır maliyetle temin ediyor. Burada gördüğünüz hiçbir şeye biz üniversite olarak ücret ödemedik. Hepsi kurumlardan ve hayır sahiplerinden alınan yardımlarla yapıldı. Bittiği zaman burası çok daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. 2 kuyu açtırdık, göleti besliyor. Göletin içerisinde 2 tane fıskiyemiz de mevcut durumda olup suyun oksijenini sağlıyor. 2 fıskiye daha ekleyip göletin içerisinde canlıların yaşamasına imkân sağlayacağız. Göletin içerisinde yabani ördeklerimizde var. Şu an yuva yapıp yavru çıkarttılar. Burası yakın bir zamanda çok daha güzel bir görünüme kavuşacaktır.” diye konuştu.
Çalışmalar kapsamında gölet alanına ülkemizde nadir bulunan Japon Kızılağacının yanı sıra çam, pembe çiçekli akasya, atkestanesi, mavi ladin, süs eriği, süs elması, şeftali, ters dut, gölgelik dut, huş ağacı, akça ağacı, beyaz çiçekli akasya, elma ve kayısı gibi farklı meyve ağaç türlerinden oluşan fidanlar dikildi. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından Üniversitemize ve Sivasımıza nezih ve ferah bir sosyal tesis kazandırmış olacağız.