• 01 Nisan 2011

"Üniversite Toplum İlişkileri” Ele Alındı

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından "Üniversite Toplum İlişkileri” adlı konferans düzenlendi. 30.03.2011 tarihinde Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferans vermek üzere üniversitemize gelen Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan, üniversite toplum ilişkilerinin yanı sıra Üniversitelerin tarihi, amaçları, hedefleri hakkında bilgi verdi. Tarihte hizmet eden medreselerin amaçları, yapılanmaları ve eğitim sisteminden de bahseden Prof. Celkan, üniversitelerin toplumun bir kurumu ve değişen realitesi olduğunu söyledi. Üniversitelerin değişen teknolojiye ayak uydurması gereken kurumlar olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan ayrıca modern üniversitelerin ancak geçmişteki kültür mirası ile bugünkü bilgiyi ve kültür birikimini senteze ulaştırması şartıyla gelişimini sürdürebileceğini belirtti. Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı misafir öğretim üyesine onurluk takdim etti.