• 26 Mart 2011

İşyerine Türkçe İsim Veren Kuruluşa Ödül verildi

Sivas’ta açtığı iş yerine Türkçe isim veren kuruluşa Türk Dil Kurumu ve Üniversitemiz tarafından teşekkür belgesi verildi. Türk Dil Kurumu Üyesi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Merkez’de açılan “Söz Şehri” isimli iş yeri sahibine, verdiği Türkçe isimden dolayı teşekkür ederek belgesini takdim etti. İş yerinde gerçekleşen törende Prof. Dr. Toparlı, Türkçeye sahip çıkarak Türkçe isim veren kurum sahibi İbrahim Şenbaş’ı kutladı. Toparlı, işyerlerine verilen isimlerin Türk Dil Kurumu ve Rektörlük tarafından da desteklendiğini belirterek, iş yeri açacak kişilerin Türkçemize sahip çıkmaları gerektiğini ve işyerlerinin isimlerini Türkçe koymaları gerektiğini belirtti. Konuşmasında Şehir-Üniversite kaynaşmasına da dikkat çeken Toparlı, bu programların Şehir-Üniversite birlikteliğine bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. İş yeri sahibi İbrahim Şenbaş ise Türkçeye her zaman destek vereceklerini belirterek diğer esnafları da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Şenbaş, Türk Dil Kurumuna, Rektörlüğümüze ve Prof. Toparlı’ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından Prof. Toparlı, iş yeri sahibine teşekkür belgelerini takdim etti.