Haberler

  • 29 Nisan 2019

27. SİU Kurultayı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı

 27’nci Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU2019) 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Üniversitemizin ev sahipliğinde Gebze Teknik Üniversitesi iş birliği ile düzenlendi. 


Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda gerçekleştirilen programa Sivas Valimiz Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, dekanlar, müdürler, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kurultayın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “21’inci yüzyılda geldiğimiz noktaya bakıldığı zaman dünyamız gittikçe dijitalleşmektedir. Elektronik mekanizmaların başı çektiği görülmektedir. Bilgi, kitle iletişim araçları aracılığıyla dolaşıma sokulmakta ve baş döndüren bir hızla da yayılmaktadır. Üniversitemiz, geçmişte âlimler beldesi olarak adlandırılan Sultanşehir Sivas’a layık bir üniversite olma yolunda faaliyetlerine devam ediyor. Geleneği reddetmeden, geleceğe yönelik çalışmalar yapmak en büyük şiarımızdır.” dedi.

Bu alanda üniversitemizde yapılan çalışmalara dikkat çeken Rektörümüz, “Yapay zekâ başta olmak üzere robotik kodlama, elektrikli otomobil gibi bilişim ve elektronik alanlarda üniversite olarak gruplar oluşturduk ve çalışmalar yapıyoruz. Bilişim ve elektronik alanlarında 2000’in üzerinde öğrenci ve 40 civarında akademisyenimizde üniversitemizi bölgesinde ve ülke sathında faaliyetler yürüten bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. 27’ncisini gerçekleştirdiğimiz Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı hepimize hayırlı olsun, şehrimize hayırlı olsun. İlk kez şehrimizde yapılıyor, inşallah da gelecek yıllarda devam ettirilir.” diye ekledi.

Valimiz Salih Ayhan ise konuşmasında, “27’ncisi yapılan bu toplantının ilimizde ilk defa yapılması çok anlamlı. Tabii biz bu işe çok yönlü bakıyoruz, siz bilimsel yönden bakıyorsunuz. Üniversitemizin bu tür kongreleri yoğun bir şekilde yapması anlamlı. Turizmde bir hedefimiz var: İlimizi kongreler şehri yapacağız. Üniversitemizin de geçmiş dönemlere nazaran sempozyumlar, kongreler, kurultaylara ev sahipliği yapması bilimsel bilgiyi, akademik bilgiyi sahaya sürmesi çok manidar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Anadolu bir tarım toplumudur. Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişte üniversitelerin rolü ve misyonu çok önemli.” şeklinde konuştu.

Kurultay İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan’ın “Fleixble and Cognitive Rat For 5G Beyond” isimli sunumuyla devam etti.

Prof. Dr. Arslan, “Haberleşme teknolojileri son 40 yılda inanılmaz bir gelişim kat etti. 1980’lerin başında başlayan, daha sonra 1G, 3G, 4G dediğimiz adlarla bugüne kadar geldik. Bugün de uğraştığımız teknolojinin adı 5G. 4G zaten hepinizin kullandığı teknoloji şu anda. 5G artık bir iki yıl sonra her yerde göreceğimiz, duyacağımız yeni teknolojinin adı. Bu süreç şimdi G’ler halk arasında, Türkiye’de ‘N’ diyoruz nesil ama ben G kullanıyorum. G’ler bir anlam ifade ediyor. Her sene yeni bir telefon çıkarken bu ‘G’ler her sene çıkmıyor, 10 yıllık süreçte oluşuyor. Tabii bu süreçte inanılmaz teknolojiler, yeni teknolojiler gelişiyor. Bu ‘G’lerin tanınmasında her 10 yıllık süreçte araştırmaların çalıştığı geliştirdiği bu yeni teknolojilerle beraber standartları da arkasına alarak, geliştirilmiş bir teknoloji, haberleşme teknolojisi.” ifadelerini kullandı.

Program 9 oturumda sunumlarla sona erdi.
 

29

Nisan

2019

Haberler