• 11 Mart 2010

İstanbul Senfoni Orkestrası' Üniversitemizde Konser Verdi.

Sağlık  Kültür  ve Spor Daire Başkanlığı  ve Kültür  Sanat Topluluğu  tarafından  üniversitemizde  Kuartet  konseri  düzenlendi.  İstanbul Senfoni  Orkestrası  üyeleri  tarafından  verilen  Konsere, Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş, Rektör  Eşi  Prof. Dr.H.Sebila  Dökmetaş, Dr. Namık  Kemal Kurt, Rektör  Yardımcımız  Prof. Dr. Hasan Elden, Fakülte  Dekanlarımız, Üniversitemiz  Genel  Sekreteri  Muammer Kokili, Öğretim üyeleri  ve öğrencilerimiz  katıldı. Konser  öncesi  bir  konuşma  yapan Eğitim  Fakültesi  Müzik  Eğitimi  Ana  Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. M. Hilmi Bulut, İstanbul Orkestrası hakkında bilgiler  vererek, Orkestra  üyelerini  Üniversitemizde  görmekten  dolayı  mutlu olduğunu  açıkladı.İki  Bölüm  halinde  verilen  Konser, Keman  sanatçısı, Kenan  Aydın, Keman  Sanatçısı  Ali  Erdin, Viyola  sanatçısı İsmail  Temel, Viyolonsel  Sanatçısı  Hakkı  Yücel  Öztürk  tarafından verildi. Konserin  birinci   bölümünde, sanatçı,  W .A. Mozart,  I.J. Pleyel,  A.Vivaldi’ ye,  ikinci yarıda  ise, W. A. Mozart  ve  Nevid  Kodallı’ya  ait  eserlere  yer  verildi.  Rektörümüz  Prof. Dr. İlyas  Dökmetaş,  Konser sonunda üniversitemizde  Konser  veren  İstanbul  Senfoni  Orkestrası  ekibine,  konserlerin  devamını   dileyerek  konserden  dolayı Orkestra  üyelerine  teşekkür  etti.